Bild
Nästa artikel

Vilken tv-antenn ska jag köpa?

Fråga experterna

Läsaren Håkan har ett par frågor angående sin nya husvagn, Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej!

Hoppas man kan fortsätta att fråga, har fått utmärkta svar förut, det är en bra service från tidningen.
Fråga 1:
Vid första turen fyllde jag färskvattentanken, efter 15 mil kom jag in i vagnen och möttes av ett genomblött golv.
Där jag köpte husvagnen sa dom att åker man med vatten i tanken kan bottenventilen börja läcka av allt skvalpande under färd.
Tycker att det är dåligt om jag inte kan ha vatten till olika ändamål även under resan.
Fråga 2: Tv-antennen är trasig, undrar nu om jag kan köpa en sådan billig klassisk husvagnsantenn för cirka 350 kronor?
Är det någon idé att investera i dyrare antenn då jag inte har så stora tv-behov? Har en 23 tum LED platt-tv med program 1, 2, och 4 bara ansluten till 230 V.
Nybliven ägare till en Adria 502, 1998 årsmodell
/Håkan
 
Svar: Hej Håkan!
Självklart ska du kunna köra med vatten i tanken! Och skulle bottenventilen börja läcka, så ska vattnet rinna ut under vagnen och inte inne i den. Som jag ser det, var det något fel på vagnen när du köpte den och eftersom du upptäckte felet så snabbt omfattas det av konsumentköplagen. Dessutom tycker jag att du ska kräva att den som sålt vagnen ska kontrollera golvet och nedre delarna av väggarna mycket noga, så att det inte har uppstått några följdskador.
När det gäller tv-antenn, är mitt råd att köpa en riktbar antenn med inbyggd förstärkare. Campingplatser ligger ju inte alltid inom tv-sändarnas optimala täckningsområde. Tidigare, när tv-sändningarna var analoga, resulterade dålig signal (långt från sändaren och/eller enkel antenn) "bara" i att bilden blev brusig och onjutbar. Nu, när sändningarna är digitala, är det "antingen eller" som gäller: Har du bra signal har du perfekt bild, har du svag signal har du ingen bild alls.
Lycka till i valet!
/Lars Erik Paulsson
 
Har du haft liknande erfarenheter som läsaren Håkan? Dela gärna med dig av dessa i kommentarsfältet nedan?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.