Bild
Nästa artikel
2014: Konceptvagnen Caravisio

2014: Konceptvagnen Caravisio

KNAUS

Caravisio har vi berättat om tidigare här på hemsidan men nu har vi även fått klämma och känna på denna spännande konceptvagn från Knaus.

Luftfjädring, stödben och en hel del annat styrs med en ipad och invändigt finns en u-soffa längst fram och därefter ett raum-bad med dusch/toa på ena sidan och ett snyggt handfat på andra. Vagnen är utrustad med sofistikerad air-condition vars utblås sitter vid takluckorna.

Vi noterar även ett diskret integrerat vinskåp, transparent bakvägg som även fungerar som bioskärm. (Utifrån såväl som inifrån). Golvet påminner om det som sitter i lyxbåtar och "balkongen" längst bak kan fällas upp eller ner och bildar då en ramp.

Vid vattenkranarna visar blå och röda dioder hur mycket vatten som finns och i köket är kökskranen uppfällbar. Vi frågade Knaus om det fanns någon chans att vagnen kommer i produktion och "inget är omöjligt" men framförallt kommer detaljlösningar från den göra nytta även på andra vagnar och bilar.

Vikten på denna konceptvagn är stadiga 2800 kg men så är den bara en ren "showstopper". Huruvida den kommer till Elmia kunde Knaus inte svara på i nuläget men det är åtminstone inte uteslutet. Hur som helst kommer du att kunna läsa mer om Caravisio från Knaus i ett kommande nummer av Husbil&Husvagn.
Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.