Bild
Nästa artikel
2014: Nyheter från Ilusion Caravaning

2014: Nyheter från Ilusion Caravaning

ILUSION CARAVANING

Företaget Ilusion Caravaning har inlett ett produktionssamarbete med Sintex och bygger numer sina husbilar i Gifhorn, nära Hannover i norra Tyskland.

Det är en medveten satsning på ökad tillverkningskvalitet och speglar strävan att bli en av Europas ledande tillverkare. Flytten underlättar även för återförsäljare i Norden, med kortare transporttider och snabbare reservdelshantering.

Modellportföljen, som främst består av halvintegrerade husbilar byggda på Citroën chassi, utökas med bl.a. i590 med totallängd på under 6 meter. Storsäljarna i730 med queensbed och i740 med långbäddar mäter numera 7,30 m.
Designen invändigt bygger på 2013 års färgkombinationer och planlösningar, med kylskåp och toalett från Dometic, värmesystem från Truma och andra utrustningsdetaljer från kända tillverkare. Belysningen är strömsnåla LED-lampor. Utvändigt fräschas formen upp och anpassas efter den nya fabrikens utökade tillverkningsmöjligheter.
Prisnivån är i stort sett oförändrad med priser från 489.000 kr för modell i590 med tvärrbädd till 529.000 för modell i740 med långbäddar. Bilarna är rikligt utrustade från fabriken, med AC, 130 hk motor, ABS, ESP, krockkuddar, elspeglar mm som standard.
Den parallella lågprissatsningen på Rimors XGo Dynamic serie fortsätter och erbjuds i tre delintegrerade modeller och fem alkover – alla baserade på Renault chassi. Den stora nyheten är en ny delintegrerad modell med långbäddar – Dynamic 95P. Den – och de andra – bygger på beprövad teknik från Truma och Thetford, och Rimorfabrikens långa erfarenhet.
Sammansättningskvalitet håller klart godkänt klass och bilarnas låga vikt avspeglas i mycket bra lastvikter och bränsleförbrukning. Att Renault chassi har fått mycket bra kritik för sin komfort och låga driftskostnader är också värt att notera.
Priserna är oförändrade – sträcker sig från 409.000 kr för modell 22P med fransk säng till 439.000 för nyheten 95P med långbäddar.
Importören Solhem Husbil kommer att ställa ut nyheter från Ilusion och utvalda modeller av XGo på den stundande Elmia mässan – och de välkomnar Er till utomhus-utställningen.

Taggar: Hem, Nyheter
2014: Nyheter från Ilusion Caravaning

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.