Bild
Nästa artikel
Galen husbil med 500 hk

Galen husbil med 500 hk

Porsche

En kompakthusbil med 500 hästars Porscheturbo får nog de flesta personbilar att hamna långt efter när det gäller fartresurser. I denna Porsche -VW kan du både laga mat och övernatta bekvämt.

Det finns många sätt att väcka uppmärksamhet och tillverkaren SpaceCamper, som inte finns representerade i Sverige, bygger vanligen inredning till mer normala Volkswagenbilar. Just denna modell, som stod lite blygsamt undanskymd längs väggen i mässhallen, har dock 500 hästkrafter(!)
 Folkamotorn i fronten har avlägsnats och istället har det ungdomligt sinnade gänget på SpaceCamper stoppat i en Porsche 997 Turbo längst bak under dubbelsängen. Förutom att dubbelsängen säkert både blir uppvärmd och en smula vibrerande ger det förstås hisnande prestanda. Är det möjligen världens snabbaste husbil tro?

 

I övrigt vad gäller SpaceCamper ska vi även nämna att det i Sverige nästan okända företaget bygger modulinredningar till Volkswagen T5. Dessa kan tas ur när man inte vill använda bilen som husbil. Till 2014 lanseras en modul till femdörrars VW T5 med vridbart kök så att man kan stå utomhus och laga mat tack vare den femte dörren på vänster sida. Öppna skjutdörren på sidan - sväng ut köket och bänkskivorna och du kan förutom att njuta av en ergonomisk höjd även ha ett stort utomhuskök med två spisar och hoar. Vanligt i husbilar i den här storleken är att köket hamnar alldeles för lågt eller att man måste sitta på sidan om i en stol vid matlagningen. 
Under varma dagar kommer du också att uppskatta den bättre ventilationenSkulle du åka iväg utan att behöva köket kan det tas bort helt för att möjliggöra att du kan utnyttja alla fem sittplatserna för en bekvämare resa för allaYtterligare alternativ såsom varm dusch, panoramatak, toalett och tält över den öppna bakluckan eller markis finns också i sortimentet.

 

Att vandra runt på mässan i Düsseldorf ger aha-upplevelser så följ oss gärna i vår fortsatta upptäcksfärd!

Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.