Bild
Nästa artikel

Al-Ko köper Sawiko

Marknadsnytt.

Tyska Sawiko, specialist på tillbehör för husbilar, är snart i Al-Ko Kobers ägo. En gemensam presskonferens kommer att hållas på CMT i Stuttgart under lördagen 14/1.

Sawiko har sedan starten för 16 år sedan byggt upp en framgångsrik verksamhet kring chassitillbehör för husbilar. Kontor och servicecenter är beläget i Neuenkirchen-Vörden, strax norr om Osnabrück.
Företaget blir nu ett dotterbolag till AL-KO och kommer även fortsättningsvis att ledas av två av grundarna: Guido Kovermann och Ralf Winter.
AL-KO har som strategi att bli starkare på eftermarknaden för husbilstillbehör, t.ex. MC-hållare, drag och stödben. Köpet av Sawiko är ett steg i denna riktning. Företaget tillför ett brett produktsortiment och har lång erfarenhet av att arbeta direkt mot slutkund, dvs husbilsägarna, skriver Al-Ko Kober i ett pressmeddelande.

Affären förutsätter ett godkännande från Kartellmyndigheten.

 


Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.