Bild
Nästa artikel
Camping; Vem, hur och varför

Camping; Vem, hur och varför

JULKLAPP

Julen står snart för dörren och därmed ska det planeras för gran, pynt och inte minst julklappar. Den här boken innehåller en massa spännande läsning för oss med mobilt boende och kan kanske till och med övertyga en campinghatare?

Författaren Leif Eriksson har nogsamt beskrivet campingens ursprung och vedermödor och förlaget skriver så här på bokens baksida:

Säg camping och svenska folket delar upp sig i två läger: de som älskar camping och de som i bästa fall är avvaktande neutrala i sina omdömen. Med andra ord de som campar och de som inte gör det.

Trots att campingen är en av de stora folkrörelserna är den ett mysterium för de flesta. Vem kommer på tanken att frivilligt tränga in sig på ett par kvadratmeter, sommar efter sommar? Varför? Och hur i all sin dar går det till?

Boken riktar sig till alla dem som inte vet och som borde veta både mer och bättre. Boken riktar sig även till de redan frälsta som vill veta hur allting en gång började och utvecklades för att bli till det campingen är i dag.

Förutom hur campingplatserna har utvecklats visar boken hur tältet moderniserades, hur den svenska husvagnen föddes, hur husbilen blev svensk och varför stugor också kan vara campiong.

Men den nyfikne får också veta varför toalettutrymmet är 67 centimeter brett, hur det kommer sig att ett kylskåp kan drivas av en gasollåga och varför guldet ska vara inåt på ett bra tältyttertak.

Alltsammans kryddat med bilder ur verkligheten, såväl förr som nu.

Boken heter Camping, Vem, hur och varför är författad av Leif Eriksson.
Förlaget är Bonnier Fakta 
och boken har isbn nr 9789146213260.

Taggar: Prylar, Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.