Bild
Nästa artikel
Hornborgasjön förbereder våren

Hornborgasjön förbereder våren

NYHETER

Än är det ett tag innan tranorna dansar vid Hornborgasjön men väl då ska en ny stor servicebyggnad stå klar. I anslutning till denna finns en parkering som välkomnar alla som vill stanna en natt.

För många är våren här när tranorna dansar vid Hornborgasjön och många med husbil eller husvagn lockas till sjön och dess omgivningar. Nu ska det bli ännu trevligare när den 551 kvadratmeter stora nybyggnaden ska stå klar i mars 2017.

Huset, som byggs i lokal traditionell stil med vasstak, karaktäristiskt breda vindskivor och inslag av kalksten i fasaden sägs komma att smälta väl in i miljön. Det viktigaste för besökarna lär nog ändå bli att det ska husera ett kafé och en restaurang med stora panoramafönster mot sjön och strandängarna. Det satsar även på personalutrymmen, en hörsal och dygnetruntöppna toaletter alldeles bredvid den parkering som kan utnyttjas för övernattning, Naturum Hornborga undviker ordet ställplats eftersom där inte finns el eller möjlighet till tömning av grå- eller svartvatten.

Taggar: Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.