Bild
Nästa artikel
Husbil & Husvagn delade ut pris för årets innovation

Husbil & Husvagn delade ut pris för årets innovation

Düsseldorf

European Innovation Award, EIA, är ett pris som för andra året i rad delas ut för årets bästa branschinnovationer – ett för husbilar och ett för husvagnar. Sverige representeras av Husbil & Husvagns chefredaktör Carola Eklundh.

I juryn sitter 13 motorjournalister från olika hörn av Europa. Varje jurymedlem nominerar två kandidater var. Röstningsprocessen pågår under några veckor i juni och juli och vinnarna presenteras på Caravan Salon i Düsseldorf. 

Årets pristagare presenterades på en gala söndagen den 28 augusti då cirka 220 framträdande personer i branschen var närvarande, bland andra herr Pfaff från Hymer, herr Bolz från Bürstner och herr Förtsch från Fendt och tyska branschförbundet. 

– European Innovation Award väcker uppmärksamhet, vilket är bra för branschen, säger Carola Eklundh. Vi är flera länder som samarbetar för att hitta årets bästa innovationer och i valet av kandidater tittar vi på lösningar som sticker ut. 

– Som jurymedlem kan jag nominera speciella modeller av husbilar och husvagnar, men också tekniska lösningar och utmärkande design.

Bakom initiativet till Europea Innovation Awarad står DoldeMedien Verlags som ger ut tidningarna Reisemobil International samt Camping, Cars & Caravan. 

I det aktuella numret av Husbil & Husvagn, nummer 8/2011, presenteras de sex pristagarna.

Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.