Bild
Nästa artikel
Laikas nya flaggskepp Rexosline 9009

Laikas nya flaggskepp Rexosline 9009

förhandsvisning

Italienska Laika satsar stort inför 2013. Ledorden är design, innovation och välgjorda lösningar.
– Vår strategi är att fokusera ännu mer på kvalitet och inte prisa oss ur den europeiska krisen, säger Ludovica Sanpaolesi, marknadschef.

Prototypen är sju meter och nittio centimeter. Företaget visar den på sin konferens i Toscana 8 juni 2012. Bygget är Fiats och hela konceptet andas Made in Italy. För att ta fram det allra bästa, har företaget samarbetat med olika universitetsinstitutioner i Toscanaregionen, bland annat fakulteten för arkitektur vid Florens universitet.

Det nya flaggskeppet påminner om de euopiska snabbtågen. Den utvändiga karossen är läckert matt-vit och dekoren går i svart-brunt. Tittar man noga ser man att färgdekalerna är prickiga. Det är snyggt, smart och nytänkande. Bakljusen ser ut som fyra horisontella streck. En annan fin detalj är att tanklocket sitter placerat i ett eget litet utrymme med lucka, strax utanför förardörren. Jag gillar också att den helintegrerade husbilen har en passagerardörr.

Invändigt finns flera tekniska och designinnovativa lösningar. Passagerarstolarna ser exempelvis ut som sköna biofåtöljer. Under stolarna gömmer sig en utdragbar låda, speciellt framtagen för husdjur. Det är smart, läckert och funktionellt. Andra inredningslösningar som får mig att tänka WOW, är den annorlunda spisen, inspirerad av Leondardo Da Vincis kvadrater i en stor cirkel. Väggarna i köket kläs av rostfritt stål och snickerierna ser ut som träslaget wenge. Badrummet har ett höj- och sänkbart handfat samt en fenomenal dörr som går att öppna från två håll och i en utdragbar spegelvägg gömmer sig en tv.


Som alltid briljerar Laika med fina belysningslösningar. Det märks framförallt runt överskåpen som är belysta underifrån av LED-slingor i en skåra. I sovrummet finns en "Sky Stellato" för riktigt mysiga kvällar.

Rexosline 9009 kommer att kosta runt 120 000 euro. Med tillval cirka 130 000 euro. Laika räknar inte med att sälja några stora volymer. Men bilen kommer att bana väg för en ny typ av husbil där La Dolce Vita får verklig mening. 

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
Eva Dramin
2012-06-10 21:44

Kan man verkligen laga mat på den spisen. Får man plats med en stor kastrull för potatis, ett grilljärn samt för kött samt en kastrull för såsen? Ser inte så ut och då får den vara hur tjusig som helst men det ska först och främst vara funktionellt, tydker jag.
Eva

#2
Carola_Eklundh
2012-06-11 08:51

Den är hyfsat tilltagen i sin diameter. Jag bedömer att man kan ha två kastruller alt en kastrull och stekpanna igång samtidigt. Men visst, det är en showstopper. Förhoppningsvis kan jag kontrollera funktionerna i ett kommande test :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.