Bild
Nästa artikel
Långsmal plåtbil för över miljonen

Långsmal plåtbil för över miljonen

Udda

Holländska Tonke bygger roliga fordon med förkärlek för trä. Om det byggdes basfordon av trä skulle Tonke garanterat bygga på dem. Nu finns det inte det så de bygger istället bilar baserade på Mercedes Sprinter.

Bilen vi tittar på är en inredd skåpbil, en typ av bil som även brukar kallas kompaktbil. Denna modell är däremot 734 cm lång så den är inte direkt liten. Utvändigt ser den vanlig ut på håll men vid en närmare titt ser den ut att ha träpaneler på sidorna. Det visar sig vara plast eller laminat även om den är väldigt naturtrogen. Bilens interiör är utöver den vanliga och har en lyxigt lantlig charm. Möblerna består av äkta trä eller faner av hög klass och klädseln är till största del av skinn. Bodelens manöverpanel är däremot lite amatörmässig i relation till bilens pris som är 120 000 Euro, vilket är ungefär 1 050 000 Kronor. Bilderna hittar du i bildspelet.

TONKE VAN 403

Basfordon: Mercedes Sprinter 313Cdi, 130Hk med Automat
Längd/höjd/bredd: 734/294/199cm
Ståhöjd: 210 cm
Axelavstånd: 432 cm
Tjänstevikt: 3160 kg
Bältade platser: 4 st
Sängplatser: Två till fyra sängplatser beroende på modell
Bodelsbatteri:160Ah AGM
Toalett: Thetford C200
Kylskåp: Waeco 90 liter
Värmepanna/varmvatten: Truma Combi 4
Färskvatten: 60 liter
Pris: 120 000 €

Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.