Bild
Nästa artikel
Nytt mikroboende till Sverige

Nytt mikroboende till Sverige

DANBURY

Fabrikatet Danbury lanseras nu i Sverige av MPC i Luleå. Inriktningen är på mycket små husbilar lämpliga för maximalt två personer.

Det engelska märket Danbury ska börja tas in till Sverige av Multi Purpose Campers (MPC) i Luleå som i dag tar in "mikrohusbilar" från den engelska tillverkaren Romahome. Danbury utmärker sig också genom sina ytterst små husbilar där även den minsta modellen, byggd på Fiat Doblo, som ska tas in till Sverige har plats för två sovande, åtminstone om de två sover mycket nära varandra.

Detta till skillnad mot Romahomes minsta modell med endast en smal sovplats lämplig för bara en person. Efterfrågan på en minihusbil med sovplats för två var stor under Elmiamässan. Trots det sålde MPC runt tio bilar under Elmiamässans fyra dagar. Danbury kommer att ha Sverigepremiär på Kistamässan i februari. Denna modell ligger först i bildspelet.
En annan unik modell i märkets sortiment är Danbury T5 Doubleback med en form av "slide-out"-kassett som förstorar bodelen på längden. Det är däremot oklart i nuläget om just den tas in till Sverige. En intressant uppfinning är det i vilket fall som du kan se i bildspelet, bilderna ligger efter Fiatens planlösning, till höger.
Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.