Bild
Nästa artikel
Oktoberfest!

Oktoberfest!

ELMIA 2013

Vad vore en Elmiamässa i september utan en Oktoberfest? Det är en äkta Münchenfest anordnad av Hofbräuhaus och då är det äkta vara som gäller. Och garanterat inga sura miner!

För första gången arrangerades en äkta tysk fest med öl i riktiga sejdlar, mat i tysk stil och naturligtvis ett tyskt band som stod för stämningen. Långdans hör till likväl som dans på både bord, bänkar och golv. Följ med på bildspelet vare sig du var där eller inte!

Taggar: Hem, Mässor, Nyheter

Kommentarer

#1
Herkules Ebenholz.
2013-09-18 15:54

Äkta vara kan ju diskuteras. Oktoberfest var ju i grundtanke en ölfestival för att stärka de lokalägda ölerna i München. Idag ägs alla bryggerihus utom Schneider och Ayinger av utländska aktörer, varav Ayinger inte tillåts vara med på Oktoberfest.
Man ska akta sig för att tala om lokalkultur när det är internationell kommers man egentligen pratar om.
Äkta vara är alltså i detta fallet bara Schneider Weiße.
Prost på er alla husvagns- och husbilsvänner.

#2
Bvisser
2013-09-19 22:52

Om ölet bryggs på samma ställe är det väl ska samma! Större delen av ett "traditionellt" svenskt julbord är nog inte så svenskt vid en närmare granskning av producenterna, men nog smakar det gott.

#3
Herkules igen
2013-09-25 10:46

Det kan så vara men julbordet har aldrig fallit under regler eller avsikter om att allt skall vara svenskt för att alls få vara med.

Intressant är ju när till exempel Dodge importerar alla delar till en modell från Kina men monterar den i USA och kallar det "Så ril sing mejd in Ju ess äj". Jo, tjena.

Volvo är kinesiskt men ölen "samma"?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.