Bild
Nästa artikel
"Tvåsiffrig procentuell tillväxt sedan årsskiftet"

"Tvåsiffrig procentuell tillväxt sedan årsskiftet"

Medvind i Tyskland

Från januari till augusti registrerades i Tyskland 18 104 nya husbilar (plus 18 procent), och så många husbilar har aldrig tidigare registrerats under årets åtta första månader.

Under samma tidsperiod har antalet nyregistrerade husvagnar stigit med nästan 12 procent till 14 539 stycken, vilket är den tredje högsta siffran genom tiderna. Särskilt under augusti var tillväxten mycket stark med 1 361 nya husbilar (25,2 procent fler än under förra året) och 1 241 nya husvagnar (plus 12,8 procent, jämfört med 2010).

– Ända sedan början av året har vi kunnat konstatera en tvåsiffrig procentuell tillväxt för både husbilar och husvagnar, säger Hans-Karls Sternberg, generalsekreterare för European Caravan Federation, ECF. För husbilarna räknar vi med att ökningen ska ligga kring 20 procent när året är slut. Detta är siffror som den tyska personbilsmarknaden bara kan drömma om.

– Helt säkert kommer också den mycket lyckade Caravan Salon 2011 i Düsseldorf, som lockade en rekordpublik på 179 000 besökare, att märkas i registreringsstatistiken de närmaste månaderna.
Traditionellt sett brukar 15 procent av årets omsättning kunna härledas till Caravan Salon. Inför mässan räknade man med försäljningssiffror runt 345 miljoner euro.
Klaus Förtsch, president  för tyska branschförbundet, CIVD, och tillika vd för Fendt, ser inte heller några tecken på vikande försäljning trots det spända läget i Europa.
– Vi förväntade oss signaler på en avmattning redan i augusti, men dessa uteblev, säger han.
Även för begagnatmarknaden är det medvind i Tyskland: Mellan januari och juli 2011 bytte 31 232 begagnade husbilar (2010: 29 370) och 37 304 begagnade husvagnar (2010: 34 818) ägare.
Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.