Bild
Nästa artikel

Världspremiär för husvagn i kolfiber

Svart

En husvagn nästan helt i kolfiber premiärvisades i USA för några veckor sedan. Husvagnen är väldigt lätt för att vara så stor och det är tack vare att den är till 95 procent byggd i kolfiber.

Att bygga en husvagn helt i kolfiber må vara en god idé med tanke på materialets lätthet och styrka. Det är samma material som i till exempel formel 1-bilar. Men vagnen är trots materialvalet knappast någon lättviktare utan väger in på 2900 kg med vätskor och utrustning, men då är det en stor och lyxig pjäs också. Vagnen är nästan 11 meter lång men väger ändå mindre än t.ex. vissa av Airstreams aluminiumvagnar som är populära i USA.

Vidare finns förstås all upptänklig teknisk utrustning och finesser. Till exempel styrs det mesta i vagnen med en app i telefon/surfplatta vilket gör att ägaren kan dra för gardinerna från andra sidan jordklotet, om behovet uppstår. Förutom att gardinerna är motoriserade kan även fönster i tak och väggar "göras mörka" med en knapptryckning. Okej, vad är då den största haken med denna vagn?
Ja, priset är närmare en miljon dollar.

http://www.gctrv.com
Taggar: Husvagn

Kommentarer

#1
Magnus Wassén
2014-04-09 14:25

Det kostar att ligga på topp. Vilken vagn!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.