Bild
Nästa artikel
”Ibland låter jag tärningen bestämma vart jag ska åka”

”Ibland låter jag tärningen bestämma vart jag ska åka”

Krönikor

Husbil & Husvagns chefredaktör kan låta slumpen avgöra vilka platser som ska besökas.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Välkommen till 2021! Låt oss hoppas att detta år blir ett bättre år än 2020. Inledningsvis får vi nog räkna med restriktioner och begränsningar men ­förhoppningsvis kommer det lätta lagom till våren. Hög tid att planera kommande långresor med andra ord! 

Kanske kan våra reportage från Blekinge, Värmland eller Vättern inspirera? Själv längtar jag att ge mig iväg helt planlöst, att låta ­slumpen avgöra var jag ska ta vägen. Jag brukar roa mig med att ta fram vår ­ställplatstidning och på olika sätt slumpvis avgöra var jag ska åka. 

Ibland låter jag tärningar bestämma vilken sida jag ska gå till och ibland även exakt vilken plats. Andra gånger öppnar jag tidningen digitalt och scrollar ett tag innan jag stannar och blundar samtidigt som jag sätter ned fingret. Dit ska jag åka! 

Slumpen har valt ut följande tre ställen som ska besökas i år: Östra hamnen i Lidköping, Paradiset utanför Hudiksvall och Moskosel vid Piteälven. Givetvis kommer jag besöka fler platser som förra årets ställplats Jävre, den tar jag nog i samma sväng som Moskosel och det lockande Paradiset.


Kanske gör jag det i en ny husbil. Vår redaktionshusbil Nessie ska bytas mot en plåtis, av leveranstiderna att döma är efterfrågan på just plåtisar väldigt stor, vi får se hur det går med det.

Det är ganska angenäma tankar att ägna sig åt under vintern. Nu går det naturligtvis bra att leva husbil- eller husvagnsliv även under rådande omständigheter, men med risk för att låta som bror duktig vill jag ändå påminna om de restriktioner som finns och även uppmana alla att följa dem! Själva har vi på redaktionen dragit vårt strå till stacken genom att jobba hemifrån i möjligaste mån sedan det hela drog igång. 

Avslutningsvis vill jag uppmana alla prenumeranter att registrera er digitalt och låt slumpen avgöra även var ni ska åka. Är du inte prenumerant så är du varmt välkommen!

Taggar: Krönikor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.