Bild
Nästa artikel
Nomadliv på tur:  Massa mer Marburg, tack!

Nomadliv på tur: Massa mer Marburg, tack!

RESEBLOGG

Alltså Marburg. Varför har vi inte stannat där förut? Ja, egentligen vet vi ju svaret, nämligen att vi brukar göra ett stopp i Hannoversch Münden som inte ligger så långt därifrån, men nu ville vi variera oss lite. 

Bobo gjorde en snabb koll av Marburgs camping i somras, men verkligen snabb och i mulet väder, så när vi nu tuffade in under vår guidade tur till Camargue och la oss vid kanten av floden Lahn i strålande solsken fick vi en glad överraskning. Campingplatsen är helt okej och har ett perfekt läge (så länge det inte är störtregn och översvämningar på gång) och själva stan mer än mysig.

Nomadliv på tur:  Massa mer Marburg, tack!

Som det ofta blir med universitetsstäder – och detta är en av Tysklands äldsta – finns det ett livligt uteliv och ett utvecklat utbud av fritidsaktiviteter. Strax intill campingen ligger en stor park med pooler och inomhusbassänger som var ytterst välbesökt denna vackra söndag i september.

Mycket folk var det även på strandserveringen vid Lahn, och ute i själva floden snurrade mängder av trampbåtar. Det får oss att bli lite avundsjuka. Marburg har 77 000 invånare, vilket är färre än i min hemstad Karlstad som domineras av mäktiga Klarälven. Där finns inte en trampbåt till uthyrning. Börjar verkligen fundera på varför.

Vi har två rejäla sträckor på autobahn bakom oss, så alla i gruppen tar det lugnt.
Kicki och Thomas ger sig ut på en promenad med cockerpoon Ludde och spanar in omgivningarna. Anita går en sväng med vår papipoo Cheeta medan Jan sätter sig i skuggan och betar av några suduko.
Även Johanna och Christer ägnar sig åt sin vovve, den unge golden retrievern Mellwin som har mycket spring i benen och vill ut och se sig om.

Nomadliv på tur:  Massa mer Marburg, tack!

Monicka och Jörgen drar iväg på stan och är de enda som i värmen orkar sträva sig hela den branta vägen upp till det medeltida slottet och borgen som ligger och ruvar högt över stan.

Jag hinner ta en sväng för mig själv och samla tankar, men kan heller inte låta bli att fotografera gång på gång. Så många fina miljöer! Och lite spännande dunkel medeltidskänsla på sina ställen. Inte så förvånande att bröderna Grimm studerade vid universitetet här i början av 1800-talet och samlade underlag till många av sina berömda sagor i trakten.

Nu har vi alla fått en teaser av Marburg, och vi i Nomadliv känner att detta gav mersmak, hit åker vi gärna igen!

Nomadliv på tur:  Massa mer Marburg, tack!
Taggar: Krönikor

Bobo gjorde en snabb koll av Marburgs camping

Är du redan tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Sista chansen! Läs alla artiklar utan kostnad

Den här artikeln är del av vår Premium-tjänst. Testa nu helt gratis. Inget kreditkort behövs och provperioden avslutas automatiskt.

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.