Bild
Nästa artikel
Dethleffs lanserar ny husvagn C´Go

Dethleffs lanserar ny husvagn C´Go

CMT2014

Dethleffs visade en liten och lätt husvagn, C´go, som är tänkt för förstagångsköparen eller för den som har ett mindre dragfordon. C´go finns med 4 planlösningar och priserna i Tyskland börjar på måttliga 11.800 euro.

Dethleffs hade som så många andra en världspremiär på CMT2014, en helt ny husvagnsserie tänkt som en förstavagn eller till den som har en bil som inte får dra så tungt. C´go bryter mot konventionerna, inte bara namnvis där c´go anges vara en förkortning för caravan to go, syftande på enkelheten, bara att åka. Allra viktigast för Dethleffs har nog ändå varit att hålla en attraktiv prisnivå där den minsta av de fyra, 415 QS, börjar på sansade 11 800 euro. Inredningen präglas av starka färger och nya idéer och trots priset saknas inget inredningsmässigt, tvärtom måste man säga att en del som finns som standard inte känns helt självklart i den här prisnivån. Målgruppen är alltså unga par men även andra som i en prioritering hellre väljer en billigare och lättare vagn än ett högre pris. Dethleffs har valt utförandet på den nya vagnen med hänsyn till detta, inget tillkrånglat utan bara funktionellt, och ändå ingår stabiliseringskoppling, AlKo-chassi,  normal kvalité på inredningen och en rimlig basutrustning.
Med den yngre, ofta mer aktiva generationen, som oftare fricampar har Dethleffs sammanställt ett fritidspaket som innehåller strömförsörjning för en längre period och även fördelar med gråvattenhanteringen.

På utsidan är dock c´go mer tillbakadragen, har snedställda fönster, en bred viteloxerad kantlist och ett påtagligt stort bakljusarrangemang. Det är på insidan som designen visar sig, ljus golvbeläggning som ser lite begagnat ut, textilier i två färger med kontrasterande mörk träfaner som de kallar för "mystic wood“ ger ett modernt och fräscht intrycke med raka linjer. Textilierna finns ett antal trendiga färger som ger en färgaccent i en tid där likriktningen annars är stor.


Standardmässigt har c´go en 45 liters färskvattentank, kylskåpet rymmer 86 liter och har frysfack, 3 lågig spis och gasvärme. Du kan välja mellan fyra olika planlösningar. 415 QS är den minsta och den har sittgrupp i bak och dubbelbädd framtill. I badrummet finns en svängbar toalett som ger rimligt utrymme för att duscha. Mittemot dörren finns köket och bredvid dörren en garderob. Längden är 501 cm, bredden 208 och en totalvikt på 1 360 kilo. 475 ES har enkelbddar men annars i stort samma planlösning, längden i 475 ES är 554 cm.

475 FR är med sina 218 cm något bredare. Därför finns ett badrum bredvid den längsgående dubbelsängen och i anslutning till badrummet ligger köket. I bak finns en rymligare sittgrupp. 475 FR har en längd på 556 cm.

Med en bredd på 218 cm, en längd på 584 cm och en totalvikt på 1.500 kilo är 495 QSK den största i serien och lämpar sig bäst för en familj med barn. I fram finns en dubbelsäng och för barnen, eller vuxna gäster, finns två bäddar i bak och sittgruppen i mitten erbjuder plats för fyra personer.

Läs mer om:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.