Bild
Nästa artikel
Årets Noliamässa förväntas bli välbesökt

Årets Noliamässa förväntas bli välbesökt

STORA NOLIA 2017

Stora Nolia är Sveriges största mässa och den pågår mellan den 5 och 13 augusti. Det unika med mässan är dess bredd, 500 utställare inom en rad olika produktområden och mässan uppmärksammas nu bland annat i Affärsliv24.

Affärsliv24 har gjort en intervju med Tommy Abrahamsson som är vd för Nolia. Intervjun beskriver både mässans bredd och dess utveckling, Nolia upplever till skillnad mot flera andra större mässor ett uppsving. Men mässan har trots det varit större, som störst var den under slutet av åttiotalet och början av nittiotalet då runt 130 000 besökare sökte sig till Noliaområdet i Umeå. De nuvarande besökssiffrorna ligger runt 100 000, en gräns de hoppas passera i år.

– De allra flesta mässor som är i närheten av vår storlek har ett vikande antal besökare och ett vikande antal utställare. Vi visar på en annan trend. Förra gången mässan hölls i Umeå nådde vi nästan 100 000 besökare. I år är jag säker på att den siffran kommer att slås, säger han till Affärsliv24.

Affärsliv fokuserar på mässans bredd där väldigt olika produktgrupper visas för besökarna som i år förväntas köpa produkter för en halv miljard kronor. En produktgrupp som lyfts fram är att antalet utställare för husbilar och husvagnar ökar starkt. Den totala ytan för dessa utställare ökas i år med tjugo procent till drygt 11 000 kvadratmeter.

– Vi har blivit så stora och starka på den här delen att många tillverkare premiärvisar sina vagnar och husbilar här hos oss och det tycker vi naturligtvis är väldigt roligt. Generellt sett har premiumsegmentet, med lite dyrare varor, vuxit sig starka i år, säger Erik Säfvenberg, pressansvarig på Nolia som nämner att elbilstillverkaren Tesla är ny utställare för året.

I år har dessutom stora scenen flyttats inomhus. Med tanke sommarens ostadiga väder kan man kanske säga att det var ett klokt drag så att mässans artistuppträdanden kan beses torrskodda.

Här hittar du deras intervju.
Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.