Bild
Nästa artikel
Dethleffs nya stjärna, Globeline T 6613 EB

Dethleffs nya stjärna, Globeline T 6613 EB

CMT2019

Just nu på mässan CMT i Stuttgart visar Dethleffs upp sin nya Mercedes Sprinterbaserade husbil Globeline T 6613 EB. Med lyx och komfort ska modellen locka de som vill ha mer än standard.

Den delintegrerade modellen har längsbäddar och i de texter där Dethleffs presenterar modellen trycker de extra mycket på komfort, exklusivitet och attraktiv design. Men allt är inte standard. Vill man ha den lackering som visas upp på mässan blir det som tillval, likaså för ramfönster och kromad grill.

När man kommer in genom den 70 centimeter breda dörren går bodelens inredning i ljusa nyanser och har en planlösning med längsbäddar som har måtten 185/195x80 och som extra tillval erbjuds en taksäng med måtten 200x95. Som extra tillval finns även en lätt användbar tillsats som gör att det går att utnyttja enkelbäddarna som en bred dubbelsäng med måtten 210x195/150. Luckorna är högglansvita och belysningen vald för att ge en lyxigt diskret intryck. Fyra personer sitter utmärkt i den L-formade soffan och de vridbara framstolarna med armstöd och det fristående soffbordet är höj och sänkbart.

I köket hittar man en triangelformad trelågig spis, en rund diskho, kylskåp och ugn. Hygienutrymmet har en fast dusch som inte kräver att något ändras för att man ska kunna använda den. Modellens stora garage har ordentligt med plats för cyklar och skrymmande campingutrustning. Totallängden är precis under 7 meter, 696 centimeter, bredden 233, höjden 300 och totalvikten 3,5 ton. 

Sprintermodellen har en 143 hästkrafter (105 kW) stark motor som miljöklassas i euro VI D har en omfattande lista på förarassistans, där det även som tillval finns en automatlåda, 7G-Tronic-Plus. Som standard finns bland annat ABS, ESP, ASR, körfältsassistans, sidvindsassistans, elektronisk bromskraftsfördelning samt backstartsassistans. Önskar man däremot regnsensor, trafikmärkesavkännare, trötthetsavkännare och adaptiv farthållare hamnar det på tillbehörslistan.

Pris och utrustningsnivå för sverige är ännu inte tillgängliga.

Kolla in bildspelet!

Läs mer om:

Taggar: Mässor, Dethleffs

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.