Bild
Nästa artikel
Fortsatt högt intresse för Elmia

Fortsatt högt intresse för Elmia

ELMIA 2018

Intresset för det mobila livet är fortsatt stort och även om det inte återigen blev publikrekord var det inte långt ifrån och husvagnarna förväntas öka sin försäljning under kommande år.

Årets Elmiamässa är över och liksom tidigare år var det fullbokat på mässcampingen där omkring 7000 personer bodde.

– Vi på Elmia är väldigt nöjda med årets mässa. Vi vet sedan tidigare att ett valår innebär något färre besökare. Trots valåret besöktes mässan av 34 502 besökare. Flera av utställarna uppger att de slog tidigare försäljningsrekord, säger Klas Brandt, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Årets besökssiffra på 34 502 besökare kan ställas i relation till förra årets på 36 275 och detta trots att vi som bekant haft ett val som konkurrerade om intresset.

Som vi tidigare skrivit om beräknar branschen en fortsatt uppgång säsongen 2019 men då gäller det husvagnsförsäljningen som förväntas öka med 1,8 procent medan husbilarna bedöms få en viss nedgång, 5,2 procent, efter den exempellösa ökningen flera år i rad.

Framtiden förväntas enligt branschen också ge oss fritidsfordon med lättare fordon, utvecklad batteriteknik och mer digital teknik.

Mässan är både en publikmagnet och en intressant plats för alla fabrikat att visa upp sitt utbud och det kan nämnas att Bergholm för första gången visade upp samtliga varumärken som de erbjuder.

– Mässan är årets viktigaste händelse. Dels får vi en temperaturmätning på säsongen och dels använder vi mässan i utbildningssyfte för våra återförsäljare. Och så träffar man rätt folk här, så vi kommer tillbaka nästa år, säger Patrik Jonsson, delägare och försäljningschef, Bergholm Jonsson Holding.

Hobbys koordinator Håkan Jägmar säger

– Mässan är jätteviktig för varumärket och för att visa att vi finns, samtidigt som det är en konjunkturmätare. Går det bra på mässan bygger vi upp orderläget inför resten av säsongen.

Nästa års Elmiamässa hålls den 11–15 september 2019.

Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.