Bild
Nästa artikel
Hymer ML-T 570 60 Edition

Hymer ML-T 570 60 Edition

CMT2017

I år firar Hymer sextio år som tillverkare av fritidsfordon och jubileet inleds på mässan CMT. Vi börjar med ett bildspel på den halvintegrerade jubileumsmodellen ML-T 570 60 Edition som byggs på Mercedes-Benz Sprinter.

Egentligen är det husvagnarna som firar sextio år för husbilstillverkningen kom inte igång på allvar förrän på sjutttiotalet, även om ett fåtal bilar byggdes redan 1961. Oavsett det finns nu de Mercedesbaserade ML-T 570 och ML-I i 60-Edition utförande vilket innebär att de utrustats med en rad tillbehör och unik design. Som extra bonus är den fyrhjulsdriven, men det ingår inte i firandet utan är tillbehör. 

Hela jubileumet tar sin start på världens största fritidsmässa CMT, Caravanning, Motoring and Tourism, där många tillverkare visar världspremiärer. Hymer lockar med en nydesignad interiör i valnöt som de beskriver ha "finess och sätta ny standard inom inredningen". Men även till det yttre är den omdesignad och har förstås fått en speciell logo. Modellen finns i två färgsättningar, förarhytt i metallic grå, eller allt i Chrysta Silver.

Modellen har långbäddar, en längd på under sju meter och klarar sig under 3,5 ton. Acrylglasskyddet i köket är valt med hänsyn till att vara enkelt att rengöra och bänkförlängningen kan fällas ut så att det finns ordentligt med arbetsyta. Bland annat framhålls att bord och kök har en yta som inte är känslig för exempelvis kladdiga fingrar. I jubileumspaketet finns en 32" LED TV med DVD, Hymer Smart Multimedia System, Oyster 85 Digital Vision satellitantenn, dubbel DIN 2-zon navigationssystem med DVD och back-kamera. Utöver detta nämner Hymer sin nya Smart Control som gör det enkelt att kolla saker som vattennivåer och batteristatus från navigationssystemets kontrollpanel. I jubileumspaketet ingår även Tempmatic luftkonditionering, en multifunktionsratt med kontroller för färddator och farthållare. Som tillval utanför jubileumspaketet finns fyrhjulsdrift. 


Hymer framhåller vidare lättviktskonstruktionen med sin metod Woodwelding®. Tillsammans med Hymers patenterade PUAL technologi, menar sig Hymer ha skapat en en robust och vridstyv kaross med isolering som även gör den vintervarm.

Samtidigt vill vi använda detta med att ge våra kunder en förhandstitt på framtida generationer av husbilar, förklarar Bernhard Kibler som är VD på Hymer. Förutom de stora separata sängarna finns ett stort garage och ett kylskåp på 142 liter. Det finns även en mysig L-formad sittgrupp och modellen har en utrustning så att den inte behöver tilläggsutrustas.

Det är noterbart att den första husbilen Hymer byggde också var byggd på ett Mercedes-Benz chassi. Motorn som valts till jubileumsmodellen är på 120 KW/163 hk med Euro 6 specifikationer.
Taggar: Mässor, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.