Bild
Nästa artikel
Kabe breddar 2019

Kabe breddar 2019

ELMIA 2018

Efter flera års hårt förnyelsearbete andas Kabe ut en aning till 2019. Med det sagt finns det flera nya modeller och några riktigt bra innovationer som många efterfrågat länge. Så klart.

Efter flera år av intensivt utvecklingsarbete, som kulminerade under fjolårets sextioårsfirande, lämnar Kabe sitt modellutbud i det närmaste orört till modellår 2019. Ett par lite större skillnader finns dock. Exempelvis finns det nu två nya husbilar i Imperialserien: i 860 LGB har långbäddar och i 860 LQB har queenbed, båda modellerna har stora garage längst bak.
 
På vagnsidan utgår Diamant 660 GLE, Diamant 660 GXL och Onyx 630 TDL. Hela vagnbeståndet ökar dock i och med att det tillkommer tio vagnar med frontkök i Royal och Imperialutförande. Alla heter 780 TDL FK och finns i E2, E5, E8, E9 och E5XV2 utförande.

Det är inte helt enkelt att hålla alla varianter av Kabe i huvudet och ett roligt faktum är att det faktiskt går att pussla ihop inte mindre än 1 720 320 varianter av husvagnar om alla valmöjligheter tas med i beräkningen. 

I övrigt finns en hel del mindre förändringar i både husbilar och husvagnar. Alla husbilar får nu en exteriör design som påminner om det tonade mörka fält som redan 2018 fanns på Imperialbilarna. Andra nyheter på bilarna är, för att nämna några, elektrisk tömning av färskvatten, konvektor och luftgaller istället för element vid entredörrén. De helintegrerade husbilarna görs mer användarvänliga med hjälp av vridplattor för gasolflaskor och även ett system med utdragbara lådor i dubbelgolvet.

Classicvagnarna 660 GDL och 660 DGDL kommer att ­förses med ett fönster och en hurts vilka ersätter ett av många skåp i vagnen.


I dess nya tappning får vagnarna ett ljusare och luftigare intryck. Med undantag av just Classicmodellerna kommer Kabes husvagnar förses med mörka fönsterkarmar, LED-belysning vid kylskåpet och stänkskydd vid de nya premiumdäcken från Continental.

Till Imperialvagnarna finns ett nytt tillbehör i form av ett automatiskt ventilationssystem som känner av luftkvalitén och reglerar ventilationen efter behov.

Andra tillval för serierna Royal, Hacienda och Imperial är exempelvis nya 15” fälgar, kompressorkylskåp och öppningsbart frontfönster. Alla Imperialhusvagnar får även den lätt sotiga look som husbilarna nu har.

Sist men inte minst kommer kylskåp ur Dometics prisbelönta 10-serie att introduceras. De har den unika egenskapen att kunna öppnas åt båda håll! En mycket praktisk detalj i en del planlösningar där kylskåpet står trångt.
Taggar: Mässor, Kabe

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.