Bild
Nästa artikel
Onsdagens program på kvällsöppna Stora Nolia

Onsdagens program på kvällsöppna Stora Nolia

MÄSSOR

Under onsdagen har Stora Nolia kvällsöppet till klockan 20.00. Under de tio timmar mässan har öppet finns ett digert program för besökarna som bland annat show med David Lindgren, tips och råd från Frida Ramstedt som bloggar om inredning och chans att testa Virtual Reality. Dessutom blir det modevisning, nyttig mat för barn samt tips och råd inför svampsäsongen.

Programmet på Stora Scenen öppnar klockan 13 med Tips och råd inför svampsäsongen. Göran Lidén lär oss mer om hur vi bör tänka när vi plockar svamp och hur vi undviker att plocka fel svamp. Vi får även ett gott recept på en svampsoppa.

Klockan 19 startar David Lindgren show. David Lindgren kommer till Stora Nolia med en sprakande show som ger honom utrymme att briljera med sin sång och dans. De flesta vet att han är uppvuxen i Ersmark utanför Skellefteå, men alla vet inte att han faktiskt är född i Norrbotten. 
David Lindgren är även en regelbunden gäst i tv-programmet Så ska det låta i SVT där han tagit tittarna med storm med sin charm och stora röst.
Mest känd är han förmodligen efter att ha deltagit i Melodifestivalen inte mindre än tre gånger och gått direkt till final alla gånger. Efter sin första medverkan 2012 med Shout It Out gick debutalbumet Get Started direkt in på förstaplatsen på den officiella svenska albumlistan.

Köksscenen

Klockan 11 berättar Anna Pugacova, som driver företaget Annas Naturliga – ”Din hälso- och välmåendeguide”, om  Ja till socker – nej till sockerberoende. Hon tar upp vad socker gör med din kropp och vilka alternativ som finns.

Klockan 13 får vi veta hur mer om hur dryckesbranschen arbetar med hållbarhet samt de senaste trenderna inom dryckesbranschen av sommeliern Erik Grödahl eller ölexperten Gustaf Ahlin som håller till i Wine & Beer tasting.


Klockan 13.30: Är dina hushållsprodukter giftfria och klimatsmarta? Helené Andersson från Tupperware berättar om hur du med några enkla investeringar kan minska ditt matsvinn, se elräkningarna krympa och bidra till en hållbar miljö.

Klockan 15: ”Uuuew! Vad äckligt!” Vill inte ditt barn äta nyttigt? Känner du att du har provat allt? Kom på en inspirerande föreläsning med Anna Pugacova som lär dig 10 enkla och praktiska steg för att få ditt barn att äta mer hälsosam kost.

Christinasalen

Klockan 13 ger den prisbelönta och ledande inredningsbloggaren Frida Ramstedt för att ge tips om inredning och design samt hur man blir en bättre inredare hemma. Hon driver en av Nordens största bloggar om inredning och design, www.trendenser.se. 

Klockan 11-13 och klockan 15-19 får alla chansen att testa Virtual Reality där man kan uppleva den digitala världen på riktigt. Under Stora Nolia kommer flera VR-glasögon av typen HTC Vive att demonstreras. Med dessa upplever du den digitala världen som om du var i den. Du kan dessutom gå omkring och interagera med miljön tack vare speciella handkontroller och ett system som känner av dina rörelser. Under Stora Nolia kommer Tilt Brush från Google att visas upp, i denna applikation kan du rita i VR. Virtual Reality går tyvärr inte att beskriva bra i varken ord eller bild, det måste upplevas!

Design & Modescenen

Klockan 13.20 möts moderna och traditionella tekniker. Här kommer fyra formgivare att slåss om utrymmet på scenen för att visa slöjd när den är som bäst. Kreativiteten flödar och publiken bjuds upp på scenen att ställa frågor och titta närmare på olika tekniker. 

Klockan 17.30 blir det modevisning med kläder, smycken och andra accessoarer under devisen nytt och snyggt! Det kanske blir en och annan överraskning och dessutom kan det shoppas efteråt.

Pysselkojan, vid sidan om stora scenen håller extra öppet i dag, klockan 11.00-14.00 och klockan 17-19. Här väntar Pysse-Jenny, känd från barn-tv, på att alla intresserade ska förvandla massor av naturens skatter till något helt fantastiskt. 

Klockan 15.00 blir det dessutom sång och lek med pyssel-Jenny! 

Vid oasen utanför hall 6 och 7, vid entré D, intill Nolia City Konferens: Pokémon Go-vandring. klockan 12.30 och 16.30 blir det gemensamma vandringar för de intresserade där deltagarna får chansen att dela tips och trix med varandra.

Uppvisningsfält Hund & Häst

Här är Piteå Brukshundsklubb dagsvärd för ett spännande program. 

Klockan 12.00: Lydnad. Det är en tävlingsform som kräver precision och full koncentration av hunden och föraren, samtidigt som det även kan vara både fartfyllt och lustfyllt. Hunden skall utföra olika förutbestämda moment som bedöms av domare.

Klockan 14.00: Skydd. Det handlar om att hunden skall kunna försvara sin förare mot ett angrepp från en annan människa. Det är inom Brukshundklubben en tävlingsform där varje utförande bedöms av domare och kräver stor precision och lydnad.

Klockan 16.00 och 19.00: Agility – en tävlingsgren där det är full fart över och genom olika hinder. Här gäller det att kunna styra sin hund på en hinderbana där den handlar om hoppa, krypa och balansera sig fram. Och ja..det är på tid förstås.

Dessutom har Norrbottens Läns Kaninavelsförening varje dag i monter 1056 1-3 raser som ”Dagens Raspresentation”. Klapp- och kramhöna finns för den som vill klappa eller hålla i en kanin.

Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.