Bild
Nästa artikel
Rekordintresse på Stora Nolia

Rekordintresse på Stora Nolia

STORA NOLIA 2016

Onsdagen blev en dag med rekordstämpel på Stora Nolia. Besökssiffran blev den bästa för en dag i Piteå på minst tolv år.

– Kampen mellan städerna går vidare och Piteå levererar. Nu ska vi visa Umeå var skåpet ska stå och passera 100 000 besökare innan mässan är över, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

Den kvällsöppna onsdagen på Stora Nolia blev en dag med rekordstämpel som lockade hela 16 088 personer. Det är den bästa besökssiffran för en enskild dag i Piteå på minst tolv år.

– I den statistik vi kunde få fram onsdag kväll finns ingen enskild dag i Piteå som lockat fler besökare än tidigast 2004, säger Tommy Abrahamsson.

Besökssiffran är fantastiska 3 802 personer fler än samma dag förra gången mässan gick i Piteå och 1 911 fler än samma dag under förra årets mässa i Umeå. Totalt har årets Stora Nolia hittills lockat 61 245 besökare. Det är fler än vad Umeå hade under samma antal dagar.

– Kampen mellan städerna går vidare och nu har Piteå fått upp farten rejält. Piteå och Norrbotten är fantastiskt på att mobilisera sina krafter. Nu ska Umeås totala besökssiffra förra året på 99 227 besökare slås och vi ska passera 100 000, säger Tommy Abrahamsson.

Han tycker sig nu se hur Piteå visat att de förstår betydelsen av Stora Nolia.

– Det var roligt att öppna Piteå-Tidningen i morse och läsa om att vi är ”en norrländsk framgångssaga” som betyder enormt mycket för Piteå men också att ”vi gjort det möjligt för fler företag i Norrbotten och Västerbotten att komma ut med sina produkter på en större marknad”, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB.

Att David Lindgren lockade många var uppenbart men långt ifrån hela förklaringen, enligt Nolia vd.

– Vi älskar Piteå och Norrbotten. Kanske visar besökssiffrorna att kärleken är besvarad, säger Tommy Abrahamsson.

Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.