Bild
Nästa artikel
Womondo Agilo är en standardbyggd husbil för dig som behöver en bil anpassad för rörelsehindrade.
Womondo Agilo är en standardbyggd husbil för dig som behöver en bil anpassad för rörelsehindrade.

Womondo helt ny tillverkare

CMT2017

Den nya tillverkaren Womondo, som grundades så sent som 2016, visar upp fyra husbilar baserade på Opel Movano. Med en individualiserad inredning och lackering kommer de upp i hela 10 000 olika kombinationsmöjligheter. En modell är dessutom rullstolsanpassad.

Man skulle inledningsvis kunna säga att Womondo lägger ribban högt när det gäller kundval. Med ovanligt många valbara lackeringar, textilier och träslag blir det nästan omöjligt att i text och bild visa hur bilarna ser ut. Trots detta garanterar Womondo att husbilen levereras inom 120 dagar, detta i en tid när den stora efterfrågan på husbilar tvingar upp leveranstiderna till uppemot ett år för de kunder som önskar individuella val. Womondo lovar till och med att en standardbyggd bil, som produceras löpande, ska vara körklar till köparen på fyra veckor. Bilarna byggs i Slovenien och målet är att under 2017 sälja hundra husbilar på tyska marknaden under introduktionsåret.

Dessa snabba leveranser menar Womondo inte ska gå ut över kvalitén. De lämnar en sjuårig täthetsgaranti och bilen ska klara vinterförhållanden och har Truma Combi gasvärmare och varmvatenberedare. Motorvis finns alternativ mellan 110 och 170 hk.

Womondo erbjuder fyra grundmodeller och den minsta heter Primo med en totallängd på 554 centimeter och en totalvikt på 3 300 kilo. Den är tänkt för två personer och har två sitt- och sovplatser, den tvärställda sängen har måtten 195 x 140 centimeter. Trots att bilen är liten finns ett hygienutrymme som inkluderar dusch och köket rymmer diskbänk med ho, en enlågig spis samt ett 80-liters kylskåp.

Nästa storlek heter Momento och är 619 centimeter lång, 207 i bredd (exklusive backspeglar, inklusive 247), en yttre höjd på 250 och har plats för fyra personer men dock bara tre sovplatser. Momento en tvärplacerad säng med måtten 195 x 140 centimeter. Köket är något större och har en tvålågig spis samt ett 96-liters kylskåp. Totalvikten hamnar lite högre, på 3 500 kilo. 


Motoralternativen är 2,3 CDTI ecoFLEX (81 / 110), 2,3 BiTurbo CDTI ecoFLEX (107 / 145), 2,3 BiTurbo CDTI ecoFLEX (125 / 170) samt 2,3 BiTurbo CDTI ecoFLEX Automatik (125 / 170)

Ett steg till uppåt hamnar vi på modellen Grando, som är Womondos största kaross med en längd på 685 centimeter, och har såväl fyra sitt- som sovplatser. Den längsvis placerade sängen har måtten 200 x 140 centimeter. Även ståhöjden ökar från de mindre modellernas 185 till 200 centimeter men som för Momento är totalvikten 3 500 kilo.

Den sista modellen heter Agilo och erbjuder bättre möjligheter för personer som har svårare att röra sig obehindrat. Bland annat har Agilo istället för den vanliga trappan till bodelsdörren en hisskonstruktion och ger möjligheter även för rullstolsburna att använda Agilo. Som ett led i denna anpassning kan bilen erbjudas med handgas och kunden kan även anpassa övriga detaljer för att passa på bästa sätt. Agilo är avsedd för två personer.

Det är alltid knepigt att ange prisnivåer då de kan skilja mellan olika länder och i det här fallet även beroende på de ovanligt omfattande valmöjligheterna. Men eftersom det ännu inte, vad vi känner till, finns någon svensk återförsäljare och fabrikatet har premiär på CMT, anger vi de tyska priser som kommit till vår kännedom. 

Primos priser startar på 47 900 euro, Momentos på 50 900, Grandos på 56 900 och Agilos på 63 900.

Ytterigare tekniska data hittar du på Womondos hemsida som är på tyska.
Taggar: Mässor, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.