Bild
Nästa artikel
1000-milatest: Adria Twin SPX

1000-milatest: Adria Twin SPX

Van i långtest

I sommar har Husbil & Husvagn långtestat en Adria van, modellen heter Twin SPX. Efter tusen körda mil har vi ringat in bilens styrkor och svagheter.

Fler och fler ser fördelarna med ett mindre fritidsfordon. Dels är de lättare att hantera i trånga stadsmiljöer, dels är resekostnaderna annorlunda; en husbil under sex meter är betydligt billigare att köpa exempelvis färjebiljetter till.

I nummer 9, ute i butik den 28 oktober 2011, presenterar vi ett gediget långmilatest av en van av årsmodell 2012. Vi har kört den på E4:an, Autobahn och småvägar i Sverige och Europa. Går du i Van-tankar är detta testet du bör läsa!

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Frank Justesen
2011-09-28 15:43

Enligt bilderna så har den sidomarkeringslyktor, vilket betyder att den är längre än 6 meter. Så 6 metersgränsen för färjor gäller ej detta fordon i testet. Själv har vi en Knaus Boxstar 2011 årsmodell, med dieselspis & värme på max 6 meter. Betydligt bättre disponerat utrymme jämfört med Adria.

#2
Mikael Galver
2011-09-29 00:09

Mycket riktigt är vår testbil längre än de magiska sex meter. Kul att vi har så uppmärksamma läsare! Jag antar att du har en Box Star med autarkpaketet? Den testade vi tidigare i år och testet kan du läsa här på vår hemsida under tester. Det händer mycket vad gäller planlösningar i vans nu. Det tycker vi är kul!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.