Bild
Nästa artikel
Adria på väg att köpas upp

Adria på väg att köpas upp

NYHETER

Ett pressmeddelande gör gällande att Adria kommer att köpas upp av Trigano. Enligt uppgifter har redan ett försäljningsbeslut tagits medan andra uppgifter säger att beslutet dröjer till februari.

Trigano har i ett pressmeddelande tillkännagett att de har inlett förhandlingar med aktieägarna i Protej d.o.o., moderbolag till Adria Group. Köpet sägs omfatta 99,08 procent av bolaget. Trots att avsikten var att köpet skulle genomförts vid årsskiftet säger den senaste informationen att det inte kommer att vara möjligt förrän i februari.

I början av 2016 förde Kabe förhandlingar om ett köp med i stort sett samma upplägg men den affären avbröts i juni efter det att aktieägarna i Protej sade nej. Adrias ägarstruktur innehåller så kallade hembudsregler, och Protej ägs av 41 olika andelsägare med rätt till hembud, vilket stoppade affären med Kabe.

Adria, som grundades 1965, har cirka 1500 anställda och hade 2016 en omsättning på ungefär 350 miljoner euro. Med övertagandet tänker sig Trigano uppnå stordriftsfördelar i såväl inköpsledet, produktion och försäljning. Trigano vill även genom förvärvet växa genom uppköp i segmenten fritidsfordon samt tillbehör till dessa samt till släpvagnar.

Finansieringen är säkrad genom existerande krediter från Trigano Bankenpool. När förhandlingarna blev kända innebar det en kraftig ökning av kursen för Trigana SA på Parisbörsen och nådde en femårshögsta med en ökning på 8,83 procent sedan föregående handelsdag.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.