Bild
Nästa artikel
Affären mellan Adria och Trigano nu klar
Affären mellan Adria och Trigano nu klar

Affären mellan Adria och Trigano nu klar

NYHETER

Efter en lång process är det nu klart att Adria blir en del av Trigano. Trots Adrias komplicerade ägarstruktur är nu Trigano ägare till 85 procent medan Adrias ledningsgrupp behåller 15 procent.

I augusti skrev vi om en nära förestående affär mellan Adria och Trigano Group. Affären är nu officiellt klar.

När Adria nu tillkommer i Trigano Group blir de den största Europeiska tillverkaren av fritidsfordon. Triganos omsättning 2016 var 1,3 miljarder euro, de har cirka 7 000 anställda och har många produktionsställen runt om i Europa.

Adria, å sin sida, är en av de ledande fabrikanterna i Europa, har en stor geografisk spridning, stark tillväxt och ett starkt resultat. Adrias omsättning nådde 355 miljoner euro under 2016 och de har fler än 1 600 anställda.

Triganos uppköpsstrategi innebär stor självständighet för alla enskilda bolag.

Trots detta innebär förvärvet synergieffekter för koncernen, ett bibehållande av varumärket Adria, en fortsatt produktion i Slovenien och att alla nuvarande affärsförbindelser bibehålls.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.