Bild
Nästa artikel
Affären mellan PSA och FCA genomförs

Affären mellan PSA och FCA genomförs

NYHETER

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) och Peugeot Citroën-gruppen (PSA) kommer att genomföras skriver bolagen i ett pressmeddelande. Affären berör flera av de vanligaste basfordonen för husbilar.

Det blir en sammanslagning av FCA och PSA och därmed skapas världens fjärde största biltillverkare med en produktion av 8,7 miljoner bilar, 410 000 anställda, ett börsvärde på 47 miljarder USD och en årlig omsättning på 190 miljarder USD. Fussionen inkluderar Fiat som är marknadsledande som basfordon för husbilar men även Peugeot Boxer och Citroën Jumper från PSA som alla tillverkas i Sevel-fabriken i Italien.

Sammanslagningen kommer inte som en blixt från klar himmel, de rykten som florerade under sensommaren om en sammanslagning av FCA och PSA fick bolagen att gå ut med ett gemensamt uttalande för sex veckor sedan. Idag kom dock den slutliga bekräftelsen och sammanslagningen beräknas ta 12 - 15 månader.

Det nya bolagets VD uppges bli PSA-gruppens chef Carlos Tavares. Vad det nya bolaget ska heta är ännu inte fastställt.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.