Bild
Nästa artikel

Airstream till Sverige!

Nyheter

Nu kommer amerikanska Airstream till Sverige.
- Det här är som att sälja Ferrari, säger importören till Husbil & Husvagn. Den läckra aluminiumfärgade skapelsen kommer att premiärvisas på Elmiamässan 10 september och därefter även visas på Kistamässan i Stockholm.Kultvagn
Husbil & Husvagn kan redan nu avslöja att Campia AB i Kållered tar in Airstream till Sverige. Premiärvisningen blir på Elmiamässan den 10 september och redan då kan man beställa sitt exemplar.
- Att sälja Airstream är ungefär som att sälja Ferrari, det blir aldrig någon volym på detta, säger Campias VD Bengt Lennerbert till Husbil&Husvagn.

Varför Airstream?
- Det är en kultvagn, min bakgrund är inom bilindustrin och sen länge gillar jag gamla fordon med retrokänsla och läcker design, säger Bengt.
Redan i dag finns minst en Airstream i Sverige och den står utanför Hotell Furillen på Gotland och har visats på tv i programmet "Sommar med Ernst".


Bamsig bambi
Det blir den nya lilla modellen Airstream Bambi 422 samt stora Airstream 684 med dubbelsäng och tandemaxel som kommer att säljas här hemma. (De två modellerna på bild i denna artikel.)
- Vi kommer att visa dessa på Elmia och det går givetvis bra att köpa dem direkt men leveranstiden är minst 10 veckor, säger Bengt.

Bambi väger 1320 kilo medan den större boggivagnen Airstream 684 väger hela 2250 kilo. E-körkort (tungt släp) är med andra ord en förutsättning. Merparten av de som sålts i Storbritannien och Tyskland har inte hamnat hos traditionella campare utan hos ägare av Porsche Cayenne, Range Rover, Hummer och liknande. Personer som vill ha en läcker vagn vilken väcker extra uppmärksamhet efter en fläskig och dyr bil.


Halv miljon
Vad är det som gör Airstreamvagnarna så tunga?
- Det är inredningen som drar upp vikten. Mycket är gjort av gediget trä, handfatet är av porslin och spisarna är "äkta vara" och inte heller några lättviktare, säger Bengt.

Priserna är inte helt klara ännu men börjar på cirka 500.000 kronor.
- Det är som sagt helt andra siffror än våra vanliga husvagnar så det blir ingen konkurrens om köparna, avslutar Bengt Lennerbert.

Text: Jimmie Öbom / Foto: AirstreamTaggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.