Bild
Nästa artikel
AL-KO kollar överlast med stödben

AL-KO kollar överlast med stödben

NYHETER

Senare i höst lanserar AL-KO en världsnyhet, en funktion för att väga fordonet till sitt nivelleringssystem HY4. Systemet kräver två förändringar men ska kunna gå att montera på befintliga system.

Enligt ett pressmeddelande från AL-KO kommer vägningsfunktionen till det helautomatiska niveleringssystemet AL-KO HY4 att finnas på marknaden i oktober 2019 efter sin världspremiär på Caravan Salon i Düsseldorf 2019. 

Diskussionen om överlast förs inte enbart i Sverige och genom att utnyttja nivelleringssystemet på det här sättet kan man på bara tre minuter få såväl totalvikt som axelvikter, även för treaxlade husbilar.

Systemet, som visar vikterna i en app, vilken är gratis och finns både för iOS och Android, kan genom mätmetoden inte bara varna för överlast utan även för felaktig fördelning i fordonet vilket innebär att vägegenskaperna behålls på bästa möjliga sätt. Vägningsfunktionen kräver att appen används, då den inte kan visas i den nuvarande kontrollenheten, och startas med ett knapptryck.  Stödbenen kommer då att automatiskt att börja väga bilen och resultatet visas på skärmen.

Hittills har HY4:s kontroll skett med hjälp av ett fast montage. Det nya är att funktionen nu flyttar in i telefonen med en app där de tidigare funktionerna förstås finns kvar. Systemet kräver och arbetar med hjälp av AL-KO 2-Link via Blåtandsteknik. Tidigare sålda HY4 ska kunna uppgraderas.

Inget är i dagsläget känt vad gäller priser.

Taggar: Nyheter
AL-KO kollar överlast med stödben
AL-KO kollar överlast med stödben

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.