Bild
Nästa artikel
AL-KO Ranger kommer nu för dubbelaxlat

AL-KO Ranger kommer nu för dubbelaxlat

NYHETER

För ett år sedan hade AL-KO:s manövreringssystem Ranger, det som många kallar för en mover, premiär och nu är det dags för en uppföljning för dubbelaxlade husvagnar.

På förra årets mässa, CMT i Stuttgart, hade AL-KO:s manövreringssystem Ranger världspremiär och 2017 gäller deras världspremiär motsvarande system för dubbelaxlade husvagnar. Medan Ranger för enkelaxlat tar en totalvikt på upp till 1,8 ton klarar det nya systemet 2,5 ton. Maximal lutning anges till 18 procent.

Ranger uppges ha såvål mjukstarts som mjukstoppsfunktion för att ge mjuk rangeringsmanövrering med fjärrkontrollen. AL-KO anger att de lämnar fem års garanti på hela systemet.

Det nya manövreringssystemet, som alltså har fyra motorer, har haft syftet att inte bli för dyrt. I ett pressmeddelande anges prisnivån i Tyskland till knappt 2 200 euro medan, som jämförelse, manövreringssystemet för enkelaxlade vagnar ligger på cirka 1 200 euro. Systemet finns tillgängligt för konsument från januari 2017.

 
På AL-KO:s hemsida, www.al-ko.com/ranger,  kommer ytterligare information i samband med mässan CMT 14 - 22 januari 2017.
Taggar: Nyheter, Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.