Bild
Nästa artikel
AL-KO vill köpa BPW

AL-KO vill köpa BPW

NYHETER

Först köptes AL-KO av amerikanska Dexter Axle som tillsammans blev DexKo Global Inc. Nu är siktet istället på konkurrenten BPW Fahrzeugtechnik, som bland annat Polar bygger sina husvagnar på.

Innan köpet kan godkännas ska det granskas av den tyska konkurrensmyndigheten. Om det godkänns så bildas det en gigant vad gäller husvagnschassi, förutom Hobby som bygger egna chassin, änvänder de flesta andra tillverkare chassin från AL-KO eller BPW.

Al-Ko bygger Chassin till husvagnar och husbilar och BPW  Fahrzeugtechnik är främst mest kända för husvagnschassin och utvecklade bland annat ett lätviktschassi till den futuristiska Knaus Travelino som Husbil & Husvagn testar i nummer 2/2017. Uppgiferna kommer från tidningen Autocamp och så här säger företrädarna från de olika aktörerna.

Fred Bentley, VD på DexKo Global:
Vi ser fram emot att kunna komma åt den beprövade expertisen i BPW Fahrzeugtechnik. Trogen vårt företags tema "tillsammans är bättre", kommer vi att utnyttja de tillgängliga synergieffekterna för att fortsätta den dynamiska vidareutvecklingen av våra företag, säger Fred Bentley, VD på DexKo Global i business to business-tidningen Autocamp.

Harald Hiller, President and VD på AL-KO Vehicle Technology
- Kombinationen av AL-KO fordonsteknik och BPW Fahrzeugtechnik stärker portföljen av vår kärnverksamhet , ger oss tillgång till beprövad know-how och garanterar våra kunder bästa produkter av högsta kvalitet.

Markus Schell, General Partner i BPW Bergische Achsen KG 
- Alla parter kommer att gynnas av detta avtal. Inom BPW gruppen, kommer vi nu att kunna fokusera på vår kärnverksamhet, utveckling av systemlösningar och tjänster för godstransporter och logistik. Personalen på BPW Fahrzeugtechnik, tillsammans med AL-KO Vehicle Technology, kommer att fortsätta att vara en del av ett globalt verksamt, sedan länge etablerat, företag med en långsiktig strategisk inriktning.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.