Bild
Nästa artikel
AL-KO visar nytt nivåsystem

AL-KO visar nytt nivåsystem

NYHETER

AL-KO kommer att visa upp sitt helt nya helautomatiska nivåsystem för husbilar på mässan CMT i Stuttgart i januari. Systemet kräver inte att stödbenen kopplas samman vilket AL-KO menar kommer att skapa en helt ny standard.

Systemet bygger på ett "unikt, decentraliserat hydraulskt koncept som skapar en helt ny standard".  Systemet, som tidigare bara setts på stora amerikanska husbilar, är utvecklat för Fiat Ducato X250 med en totalvikt upp till sex ton men kommer senare även till andra. 

Idén bakom AL-KO HY4 är att vart och ett av de fyra benen monteras helt oberoende av varandra vilket underlättar installationen då det inte behövs några hydraulledningar mellan dem och inte heller platskrävande delar i stuvningsutrymmen. Detta innebär även att risken för läckage undanröjs och AL-KO har även vintersäkrat systemet.

Vikten av utrustningen är väl fördelad mellan fram- och bakaxlarna, vilket är extra viktigt i klassen upp till 3,5 ton. Likaså är enheternas tyngdpunkt lägre än för andra system på grund av motorernas placering, vilket har en positiv effekt på körsäkerhet och hantering.

Utöver att ställa husbilen i plan finns fler funktioner, exempelvis kan stödbenen ställas in för att luta fordonet vid tömning av tankar eller för att få bästa möjliga lutning när man sover.

Systemet manövreras med en trådbunden fjärrkontroll som kopplas till en centralenhet som är tänkt att placeras under golvet. AL-KO framhåller vidare kort reaktionstid för den valda inställningen och genom att monteringen inte kräver ingrepp i inredningen så att nivåsystemet förhållandevis enkelt kan flyttas till en annan husbil vid byte. 

AL-KO HY4 kommer att finnas på marknaden från april 2017 och anpassade system för andra chassin kommer att följa. Närmare tekniska data och pris kommer att vara tillgängligt på mässan i Stuttgart.
 
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.