Bild
Nästa artikel
App för att överleva snön

App för att överleva snön

Nyheter

Winter Survival Kit är en app som hjälper dig som hamnat i snönöd.

Winter Survival Kit är en app som riktar sig till dig som är bilburen och fast i snön. Du kan uppge hur många liter bensin bilen rymmer och låta appen räkna ut hur länge du kan hålla motorn igång. Appen kommer att påminna dig var 30:e minut om att stänga av motorn och kontrollera att avgasröret inte är snöfyllt. På så sätt undviker du kolmonoxidförgiftning. I appen finns också information om hur din kropp och dina sinnen fungerar i en snöstorm. OBS! Det förinställda nödnumret är det amerikanska. Ring alltid 112 om du är i nöd och befinner dig i Sverige. Appen är gratis och finns för både Android och Apple.
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Nödnisse
2012-12-14 10:51

Vad fasen skall man med en app till telefonen med och med ett amerikanskt nödnummer tillika om man hamnar i nöd? Om nu telefonen fungerar där man fått "nöd" är det ju bara att slå 112 då och det behövs ingen app till det.
Det kanske inte ens finns någon täckning för telefonen i området man är i.
Totalt meningslöst.
Bättre då att ha ordentliga vinterkläder, en kompass och kanske karta över det området man mest befinner sig i. En fickvärmare kan också vara bra att ha och en tändare. Vad nytta gör en telefon med en app ute i vildmarken eller i snödrivan. Är man i någorlunda bebott område så kan man ju knalla till närmaste hus om man inte är skadad.
Det verkar som om media idag tror att man löser allt med en app till telefonen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.