Bild
Nästa artikel
Arbetsmiljön för vägarbetare utreds

Arbetsmiljön för vägarbetare utreds

NYHETER

Vägarbetare har en utsatt arbetssituation med hög olycksrisk. För att förbättra situationen har regeringen gett Transportstyrelsen i uppdrag att utreda på vilket sätt säkerheten för de som arbetar ute på våra vägar kan höjas.

Den nu startade utredningen ska pågå i knappt ett år, till den 8 augusti 2020. Därefter ska Transportstyrelsen presentera åtgärder för hur säkerheten vid planerade vägarbeten kan höjas, likaså hur arbetsmiljön kan göras bättre för andra yrkeskategorier som jobbar på vägarna, exempelvis bärgare vid trafikolyckor. 

– Säkerheten måste bli mycket bättre för vägarbetare. Det är utsatt att jobba på vägar när bilister kör förbi i full fart. Ingen ska riskera att dö eller skadas i samband med att de utför sitt arbete på eller vid vägar. Jag vill se tydliga förslag på hur säkerheten vid vägarbeten kan förbättras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.