Nästa artikel
Årets pristagare
Nyheter

Årets pristagare

Publicerad 11 april 2013 (uppdaterad 11 april 2013)
Camping är Sveriges största semesterboende. Under sommarmånaderna tillbringas 47 procent av alla gästnätter i Sverige på en campingplats. Under SCR:s årskonferens i Västervik utsågs branschens hetaste namn som representerar en ny generations krav på upplevelser, service och gästfrihet.

Campingbranschen står i dag för 14,5 miljoner gästnätter i Sverige. Den här veckan samlades branschen för årskonferens i Västervik för att diskutera framtidsfrågor, men också för att prisa Sveriges främsta campingföretagare. Priserna delas ut av SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, vid en galamiddag på årsstämman i Västervik.

 

Årets campingföretagare är Eva och Magnus Bylander som driver Gullbrannagården i halländska Eldsberga för framgångsrikt ha utvecklat en enkel campingplats till en fullserviceanläggning.

 

Årets branschförflyttare gick till Agneta och Christer Fransson som driver Kristinehamns Herrgårdscamping och har skapat ett helt nytt bröllopskoncept.

 

Årets marknadsförare vanns av Torbjörn Backlund och Annika Johansson som tillsammans driver Ramsvik Stugby och Camping i Västra Götaland för sina nya och mycket framgångsrika grepp på sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.

 

Årets ledare blev Mikael Wåhlund på Campingkedjan Camp & Resort med anläggningar i Enköping, Grebbestad, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Mariestad, Östersund, Stockholm, Tidaholm och Västerås.

 

Årets innovatör är i år Frank Feuker och Dorothe Gebhardt på Camping E45 i Överbyn i Torsby – den första miljöklassificerade campingplatsen som nu nischar sig som en klimatneutral campingplats.

 

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen Upp”, delades i år ut till Karin Sörensson på KronoCamping i Saxnäs.

 

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas. Årets jury är Peter Angergård, Annika Hofmann, Clemens Wantschura och Thomas Berg.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.