Bild
Nästa artikel
Vi låter Geirangerfjorden i Norge representera häftiga upplevelser!
Vi låter Geirangerfjorden i Norge representera häftiga upplevelser!

Att resa gör dig till en lyckligare människa

NYHETER

Upplevelser gör oss tacksamma, vilket bland annat leder till lycka, hälsa, social gemenskap och till och med bättre sömn och immunförsvar. Det har forskare från Cornell University slagit fast i en studie om tacksamhet.

Kanske är vi med fritidsfordon extra lyckliga, och extra tacksamma, för nog kan vi väl påstå att campinglivet har mycket att ge. Socialt lättsamt, inga högtravande måsten och en möjlighet att rå sig själv på ett sätt som knappast en charterresa kan erbjuda. Möjligen kan man tolka undersökningen som att fler borde söka sig till nya platser som det finns gott om i närheten av oss, som bildens Geiranger, Danmarks Skagen eller Harz i Tyskland. Inte minst finns otaliga platser öster om oss, har du besökt Baltikum eller Polen?

Det är researrangören Voyage By Me som uppmärksammat undersökningen som väl i högsta grad borde vara aplicerbar även på oss med husbilar och husvagnar. Dessutom skriver de att Resiabarometern 2018 visar att den absolut viktigaste aspekten när svensken väljer resmål är att upptäcka nya länder och kulturer. Och det stämmer väl väl in på många av oss det med?

Om man vill kan man förstås boka en resa med Voyage By Me som menar att de har tagit ett nytt resekoncept till Sverige, annars kan man ju ratta bilen till spännande platser såväl när som fjärran.

För vem vill inte känna sig lycklig?

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.