Bild
Nästa artikel
Avtal klart om ställplats vid gamla Dux i Trelleborg

Avtal klart om ställplats vid gamla Dux i Trelleborg

NYHETER

Från den 1 maj 2021 till 31 december 2025, med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år, kommer Trelleborgs strand AB att arrendera området. Trelleborgs strand driver sedan tidigare bland annat Dalabadet i Trelleborg. Iordningsställande av ställplatsen pågår och beräknat öppningsdatum är den 18 juni.

Det var i början på mars som Trelleborgs kommun öppnade för anbudsinlämning via en direktupphandling. Fem anbud lämnades in till kommunen, som gjorde en utvärdering baserad på vem som var beredd på att betala högst arrende (snittpris under fem år) för att få sköta ställplatserna.

Flytt av ställplatsen från området vid den gamla småbåtshamnen föranleds av Trelleborgs utbyggnadsplaner. Utbyggnaden av Västra Sjöstaden kommer att ske västerifrån med planerad byggstart år 2023, medan utbyggnaden av Västra Sjöstaden längst österut, där nya ställplatsen är belägen, planeras först runt år 2030.

– Den tidigare ställplatsen har haft stor beläggning under säsong, så för kommunen känns det positivt att nu kunna erbjuda en ställplats med högre standard och närmre centrum, berättar Mårten Olsson, chef på tillväxtavdelningen på Trelleborgs kommun.

Ola Ambuhm, VD på Trelleborgs strand, ser väldigt positivt på utvecklingen och den resa Trelleborg och Söderslätt påbörjat för att attrahera fler turister till regionen.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.