Bild
Nästa artikel

Axamosjön olämplig för bad just nu

NYHETER

Efter provtagning i Axamosjön avråder nu Miljö- och hälsoskyddskontoret från bad. Nytt badvattenprov togs idag, fredag, och resultatet beräknas vara klart på söndag 6 augusti.  

ALcontrol Laboratories har efter analys konstaterat att badvattnet är otjänligt på grund av för höga halter av E-coli bakterier. Miljö- och hälsoskyddskontoret avråder därför från bad i Axamosjön.

Miljö- och hälsoskyddskontorets personal kommer att sätta upp skyltar där man avråder från bad för tillfället i avvaktan på att resultatet av ett andra badvattenprov blir klart. I dagsläget vet de inte varför halten av E-coli är förhöjd.

- Det här visar på hur viktigt det är med en regelbunden kontroll av våra badvatten över badsäsongen, säger Monica Ryttman, chef för den enhet som utför kontrollerna.

Miljö- och hälsoskyddskontoret återkommer när de fått ny information.

Inga andra badplatser har fått anmärkningar. 

UPPDATERING: Enligt ett nytt pressmeddelande från Jönköpings kommun har badförbudet vid Axamasjön hävts efter uppföljande kontroller.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.