Bild
Nästa artikel

Bakläxa för ställplats i Glommen

REGLER

Branschen har i år tryckt hårt på att skaffa fram fler ställplatser. Förslag om att golfklubbar, båtklubbar och liknande befintliga anläggningar ska kunna utnyttjas som ställplatser har framförts, inte minst för att där ofta redan finns sanitetsutrymmen och liknande. Detta har dock stött på motstånd i Glommen.

På mässan i Elmia höll Riksförbundet Mobil Fritid en pressträff för att få alla i branschen att ta upp frågan om fler ställplatser. Idén är riktigt bra, att utnyttja befintliga anläggningar där det redan finns sanitetsutrymmen för att på så sätt snabbt få fram fler platser utan stora investeringar. I samband med detta redovisades även hur arbetet med den speciella vägskylten för ställplats fortskrider.

Tyvärr har planerna för ställplatsen i Glommen stött på patrull. Den plats i hamnen som fått ett tidsbegränsat bygglov som ställplats blir inte förlängt. Grannarna har klagat på att ställplatsen stör utsikten och hänvisar till detaljplanen. Problem uppstår även i samband med definitionen av ställplats och avgränsningen till vad som är att betrakta som camping. Länsstyrelsen anför följande i sitt avslag. 

”Föreskriven användning för området enligt detaljplanen är hamntrafik och därmed samhörigt ändamål. Länsstyrelsen bedömer att campingverksamhet inte ryms i begreppet hamntrafik”.

Det är bara att hoppas på att andra centrumnära platser inte stöter på motsvarande problem då behovet att ställplatser ökar i takt med det ökande antalet husbilar.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thorsten Björkehed
2013-10-09 12:48

Avundsjuka.
Många av husbilsåkare har tidigare varit båtåkare och vi gillar vattennära miljöer.
Själv haft båt i mera än 30 år och har valt husbil av åldersskäl. Dock söker jag mej till marina miljöer för övernattning. Tror att vi är rädda om de miljöer vi kommer till kanske mera miljövänliga med våra bilar än båtförare i allmänhet. Vi kan nog samsas med alla bryggseglare o andra byråkrater.

#2
tommyedling
2013-10-09 13:51

Detta handlar nog om slantar,, hade man ordnat för husbilarna så hade man kunnat tjänat en slant,.. Troligen gick det inte att ordna,för att alla skall vara nöjda så gör man å här.. Knäppgökar, finns det i Glommen.

#3
Putte Nyström
2013-10-09 14:20

Varför skall vi i Sverige alltid vara så speciella att vi skall skapa en egen skylt för stellplats, använd den som redan är gångbar i Europa och som alla begriper. Den skylten talar om att det är en stellplats och då vet man vad som gäller, annat trams på stellplatser behövs inte.

#4
Eva D
2013-10-09 18:10

Ang ställplatsskylt så fann detta att läsa 2011 i Husbilhusvagn. Tydligen har inget hänt sedan dess.

Publicerad 2011-05-12 16:05
FRÅGA EXPERTERNA
Hur ser läget ut för de nya husbilsskyltarna? Husbil&Husvagns expert svarar.

Fråga: Hej! Vi har en ställplats i Trångsviken och undrar hur det går med de nya husbilsskyltarna?

/Eskil Pihl, Trångsviken

Svar: Det fanns för cirka ett år sedan ett färdigt förslag på skylt, men just nu verkar det inte som att ärendet har högsta prioritet på Transportstyrelsen men intressegrupper gör sitt bästa för att skynda på ärendet.

Förmodligen blir det dock inte något till den instundande sommaren.

/Lars Erik Paulsson

#5
tommyedling
2013-10-10 08:38

Mycket snack å lite verkstad, ju fler kockar ju sämre soppa. Det här e ju löjligt, sverige får ju skämmas.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.