Bild
Nästa artikel
Bakom kulisserna på Gone Camping

Bakom kulisserna på Gone Camping

aktuellt

Programserien Gone Camping pågår för fullt. H&H passar på att ta pulsen på programledaren Martin Örnroth för att få reda på hans egna smultronställen och tankar angående campingliv.

 

Har någon tidigare erfarenhet av campingliv med husbil eller husvagn?

Nej, Inte innan programserien. Det är också det som är en av grundtankarna med Gone Camping. Att se campinglivet med fräscha ögon och förmedla det till tittarna. Vi vill beskriva det campingrävarna kanske tar för givet och även att göra de misstag många nybörjare gör, de hör till.

 

Körde du själv husbil eller drog vagn under seriens gång?

Jajamensan, både husbil och husvagn! Att köra husbil var enklare för mig med ringa erfarenhet. Backameran var till stor hjälp och jag lärde mig använda backspeglarna på rätt sätt som till exempel att titta i ”fel” spegel för att ha koll på överhänget. Att dra husvagn var trixigare, det tror jag alla som inte drar ofta håller med om. Mitt recept för att lyckas är att ta det lugnt och tänka. Det är lätt att spänna sig om många står och tittar på när man ska backa in på sin ruta, då gäller det att slappna av och bjuda lite på sig själv.

 

Vilket är ditt roligaste minne från inspelningen av programmen?

När vi en sen kväll rullade in på Orsa camping. Vi var under stark tidspress då vi skulle filma en grillscen till programmet. Solen dalade oroväckande fort och utan den kunde vi inte filma. Vi tvärnitade på vår plats och en febril aktivitet vidtog då grillen och allt som krävdes runtomkring plockades fram. Någon minut efter vi var klara dök solen bakom grantopparna. Vi pustade ut och lade först då märke till vår publik som bestod av grannarna runt oss, de måste trott att inte allt stod rätt till hos oss.


 

Hände det några missöden under inspelningarna?

Tja, GPS kan vara ett bra hjälpmedel när man är ute och reser. Men oj vad fel det blir ibland. Vi på väg för att testa Canyoning, som är en kombination av vandring och forspaddling i raviner, vid Röafallet i Norge.

Vi skrev in Röafallet på navigatorn och gav oss iväg. Till att börja med kändes det bra, men vägen blev smalare och smalare desto längre in i skogen vi kom. Vi hade inte mer än 20-30 cm tillgodo vid hjulsidorna innan vägen slutligen övergick till något som kan liknas vid en stig. Det ordnade sig till slut, med det kunde slutat illa.

 

Är du sugen på att skaffa en egen husbil eller husvagn?

Jag är mest sugen på en husbil, det passar min personlighet och mina behöv bäst. Jag vill se mycket och röra mig ofta, jag kanske är lite rastlös. Att vakna i Mainau och ta en cykeltur längs Bodensjön innan färden över Alperna tar vid och nästa morgon vakna i norra Italien, det är min melodi.

 

 

Är det några platser som du besökte som du minns med extra välbehag?

Det är så många minnen att det är svårt att välja något speciellt. En höjdpunkt för mig var att besöka Saltkråkan! Tv-serien som jag minns från min barndom spelades in på ön Norröra i Stockholms skärgård. Vi stod på Waxholms camping och tog båten Blidösund ut till Norröra. Jag kände igen vissa saker direkt, som farbror Melkers hus. Däremot var den utsikt farbror Melker hade från sitt skrivbord nu ett buskage. Badplatsen var däremot kvar och självklart gjorde jag ”bomben” från bryggan.

 

Ett annat tillfälle jag alltid kommer att minnas är när jag skärmflög vid Kåseberga. Vår bas för denna expedition var Tobisviks camping som ligger i närheten. Jag genomförde en så kallad tandemflygning, jag följde med en erfaren skärmflygare upp helt enkelt. Kåseberga är ett speciellt ställe med väldigt branta klippor som pressar vinden från havet uppåt och ger perfekta förutsättningar, man kan flyga länge utan att behöva landa. Utsikten över havet, och även Ale stenar, är fantastisk och känslan är i det närmaste obeskrivlig. För er som vågar har jag ett råd: Testa!

 

 

Totalt 10 program är inspelade till denna säsong som kan ses på hemsidan Camping.se. Varje onsdag till och med den 15:e Maj premiärvisas ett nytt avsnitt.
I sommar kommer en ny säsong att spelas in.
– Det blir helt nya platser, vår ambition är att till slut täcka hela Sverige, säger Martin Örnroth. 
Taggar: Nyheter, Hem, Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.