Bild
Nästa artikel

Barnen i fokus på Caravan Show

Nyheter

När Caravan Show, på Kistamässan, avslutades den 27 september hade de 6 495 besökarna inte bara haft chans att kika på husvagnar och husbilar. Årets barnkammarlösning hade utsetts, även Årets Ställplats tillkännagavs. Och för att tillgodose de yngre besökarna uppträdde Zillah och Totte.


Ett trettiotal återförsäljare och tillverkare fanns på plast i Kista för att visa upp sig.
Några av dess var Dethleffs och Carthago som visade sina exklusiva interiörer. Några fordon som stack ut var de amerikanska retrovagnarna från Airstream samt den lilla enmans-husbilen från Romahome. Alla uppskattade inslag bland besökarna.
Ett annat märke som valde att medverka under Caravan Show var McLouis. De pressenterade sin nya modellserie Steel Mc4.
Under mässans fyra dagar bjöds det även på en expertpanel bestående av erfaret folk från fritidsfordonsbranschen. Panelen fanns på plats under hela mässan och gav goda och svarade på kniviga frågor.
Redan den första dagen på mässan utsågs Bästa Barnkammarlösning 2010. Familjen Edlund, bestående av mamma Veronica, pappa Håkan och barnen William och Jennifer, var den enväldiga domarkvartetten.
– För oss är mysfaktorn viktig, och att lösningen med var barnen ska sova känns praktisk, sa Håkan.
Familjen har varit husvagnsägare i cirka fem år, och eftersom de har relativt små barn har de valt att ha sin vagn stående på Siggefora Camping mellan Uppsala och Sala hela säsongen.
– Just nu är det mest praktiskt, men när Jennifer närmar sig två år kommer vi börja resa runt, berättade Veronica.
Efter att noggrant ha granskat ett tiotal husvagnar och husbilar, och deras lösningar, föll valet till slut på Knaus och barnkammarvagnen Royal 680 UFK.
Den som fick äran att emot priset var Thomas Hägg, platsansvarig på Husvagnsspecialisten i Uppsala.
– Det är jättekul att vinna det här priset, sa han, och berättar att den vinnande vagnen är vinterrustad och bara säljs i Sverige, Finland och Norge.
Även Årets Ställplats utsågs, och det var med god marginal som Böda hamn, Öland, kammade hem priset. Hamnvärden Tore Johnsson och hans son Robin var på plats på för att ta emot priset.


– Det är väldigt positivt för oss att vinna priset, sa hamnvärden Tore Johnsson. Borgholm är en kommun som satsat i den här riktningen och priset från tidningen är vårt kvitto på att vi lyckats framföra kommunens budskap. Och ett bevis för att folk känner sig välkomna!
Tore Johansson har sedan 2008 uppdraget som hamnvärd i Böda. Jobbet fick han av Borgholm Energi som tagit beslutet att upprätta en ställplats för husbilar på hamnplanen. Sedan starten 2007 har besökssiffrorna ökat rejält: Första året hade ställplatsen cirka 350 betalande gästnätter, i fjol hade det ökat till 950 gästnätter.
– I år lär vi hamna mellan 2 000 och 2 500 gästnätter, säger Tore. Med det här varma fina vädret vi haft i sensommar blir säsongen extra lång. Men börjar det blåsa nordost är inte platsen lika trevlig, sa han.
På frågan var de planerar att sätta upp prisplaketten svarade Tore:
– Det får vara någonstans där ingen kan stjäla den. Kanske inne i serviceanläggningen där alla kan se den. Vi vill ju visa att vi har vunnit och uppmuntra andra att satsa.
– Ta Öland som exempel – där har vi ju två kommuner, Borgholm och Öland, sa Tore. Den ena har valt att jobba aktivt för att ta hand om husbilsturisterna, den andra sätter upp förbudsskyltar. Jag tror att husbilsåkandet är på stark utveckling och en trend som kommer att hålla i sig i tio-tjugo år. Då är det bra om folk har trygga platser att stå på.Så tyckte vi om mässan:Ann-Charlotte och Gunnar Gustafsson.
– Den här mässan är mycket mindre än Elmia. Hade vi inte varit i Jönköping hade vi nog känns oss ganska snopna i Kista. Men det är perfekt att gå runt och titta en extra gång på det vi gillade på Elmia. Vi kommer nog att köpa oss en ny Kabe.Göran Kvist.
– Jo, den här mässan är väl bra, men det var lite svårt att hitta entrén eftersom de håller på att bygger här utanför. Det är husbil som gäller för min del, och det är bra att gå runt och titta och sen känna sig nöjd med den bil man har. Det är för mycket pengar att köpa en ny.

Margareta Jensen och Åke Eriksson.
– Vi tycker att det känns väldigt mycket som i fjol. Alla märken är inte representerade, de satsar nog på Elmia i stället. Vi tittar på allt möjligt när vi går runt, men det är dåligt med tillbehör. Vi tittar efter en ljuslist men här finns inga. Vi åker husvagn men det finns mest husbilar här.


Yasmina Gardström, med barnen Emil, Sofie och Pascal.
– Mässan är bra. Vi är fem i familjen och just nu tältar vi, men vi tittar efter ett nytt alternativ. Vi har tittat på både husbil och husvagnar, men så såg vi tältvagnen och nu känns det som att den nog skulle passa oss riktigt bra.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.