Bild
Nästa artikel
Bedrägerier vid tankning med kort

Bedrägerier vid tankning med kort

NYHETER

Polisen varnar för kontobedrägerier vid tankning i Östergötland. Skimningsutrustning har upptäckts i Linköping och Mjölby på St1-stationer och bilister uppmanas av polisen att vara extra uppmärksamma och kolla sina kontoutdrag.

Vad som tros vara skimningsutrustning upptäcktes på två olika bensinstationer i Östergötland under torsdagseftermiddagen samt kvällen. De två St1 stationer som tros ha utsatts är  Ekholmsvägen i Linköping samt Kungsvägen i Mjölby men det är ingen garanti för att inte andra bensinkedjor eller andra stationer har utsatts.

– Det är bra om man är lite vaksam när man tankar, särskilt vid automatstationer, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland till Aftonbladet som först uppmärksammat situationen. När kunden skulle betala fastnade kortet och då upptäcktes misstänkt skimningsutrustning. Kunden slet då bort utrustningen och ringde polisenBensinstationerna tillhör samma kedja, St1. Det är oklart om det är en slump. Det är också oklart om någon drabbats på så sätt att de blivit skimmade.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Leif Lillandt R...
2016-10-29 22:05

Det har varit skimningsutrustning monterat på pumpar på några ställen i södra delen av Finland också under våren och sommaren. Jag har för mig att polisen tagit några från Bulgarien(?) misstänkta(?) för brotten. Det har varit flera artiklar i finsk press om händelserna.

Det gäller att hålla lite koll på hur de olika kortläsarna skall se ut, och sedan får det inte finnas "eftermonterade" små "skydd", "läppar" osv, normalt fastsatta med dubbelsidig tejp. I Finland har man visat bilder på hur det kan se ut.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.