Nästa artikel
Bedrägerier vid tankning med kort
NYHETER

Bedrägerier vid tankning med kort

Publicerad 9 september 2016 (uppdaterad 9 september 2016)
Polisen varnar för kontobedrägerier vid tankning i Östergötland. Skimningsutrustning har upptäckts i Linköping och Mjölby på St1-stationer och bilister uppmanas av polisen att vara extra uppmärksamma och kolla sina kontoutdrag.

Vad som tros vara skimningsutrustning upptäcktes på två olika bensinstationer i Östergötland under torsdagseftermiddagen samt kvällen. De två St1 stationer som tros ha utsatts är  Ekholmsvägen i Linköping samt Kungsvägen i Mjölby men det är ingen garanti för att inte andra bensinkedjor eller andra stationer har utsatts.

– Det är bra om man är lite vaksam när man tankar, särskilt vid automatstationer, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland till Aftonbladet som först uppmärksammat situationen. När kunden skulle betala fastnade kortet och då upptäcktes misstänkt skimningsutrustning. Kunden slet då bort utrustningen och ringde polisenBensinstationerna tillhör samma kedja, St1. Det är oklart om det är en slump. Det är också oklart om någon drabbats på så sätt att de blivit skimmade.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.