Bild
Nästa artikel
Begagnade bilar allt mer eftertraktade

Begagnade bilar allt mer eftertraktade

NYHETER

Nysålda bilar har haft ett tufft år, det gäller såväl vanliga personbilar som husbilar. Men det är inte efterfrågan som minskat, det är ett ändrat köpmönster där det begagnade hamnat i fokus. Kolla in vilka bilmodeller som toppar listan!

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 42 procent under juli jämfört med samma månad förra året på Sveriges näst största handelsplats för bilar, Wayke. Skiftet i intresset kom i samband med införandet av det nya skattesystemet förra halvårsskiftet då det blev en kraftig ökning av nyregistreringarna i juni för att därefter falla drastiskt. Med låga inregistreringssiffror i juli 2018 förväntades ökade tal i juli 2019, något som kan ses i statistiken, men begagnat har uppenbart fått ett ökat intresse som håller i sig. 

Orsaken bedöms av Wayke vara den allt svagare kronan som resulterat i ett ökat utlandsintresse för begagnade svenska bilar.

Både handlare och privatpersoner har börjat anpassa sina annonser till utländska köpare vilket är smart om man vill få maximalt betalt. Vissa handlare har gått så lång att de bjuder finnarna på färjan när de handlar bil i Sverige, säger Waykes VD Martin Fransson.

Även på Wayke har nybilsförsäljningen ökat rejält under juli. 

Många passade på att köpa ny bil innan bonus malus och försäljning av nya bilar var rekordlåg juli förra året vilket även spillde över något på begagnatförsäljningen. Det var kort sagt en speciell bilmarknad i Sverige 2018, men den har gjort en rejäl återhämtning i sommar, säger Martin Fransson. 


De begagnade bilmodeller som sålt mest på Wayke under juli
1.    Volkswagen Golf 
2.    Volkswagen Passat 
3.    Volvo XC60 
4.    Volvo V70 
5.    Volvo V60 
6.    BMW 3-serien 
7.    Volvo V40 
8.    BMW 5-serien
9.    Volvo XC70 
10.  Volkswagen Tiguan 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.