Bild
Nästa artikel
Begagnade husbilar 13 procent dyrare

Begagnade husbilar 13 procent dyrare

NYHETER

Det råder brist på begagnade husbilar vilket har lett till kraftigt ökade priser. Det visar nya siffror från Blocket.

Blocket redovisar med ny statistik att antalet sökningar på husbilar har ökat med 60 procent mellan 1 januari och 31 maj jämfört med samma period förra året.

Statistiken är inte förvånande, allt högre fordonsskatt på nya husbilar leder till ökat intresse på begagnat vilket kan ses som lite kontraproduktivt om myndigheterna strävar efter lägre utsläpp. De nyaste modellerna är trots allt renare än de äldre. Samtidigt är trenden för husbilar stark och i många länder redovisas rekordförsäljning, något du kunnat läsa om i ett flertal artiklar här på Husbil & Husvagn. Faktum är att Sverige är Europas näst mest husbilstäta land efter Finland.

Medianpriset på en husbil på Blocket är i nuläget 565 000 kr, en ökning med 13 procent jämfört med förra året. I den siffran räknas både husbilar som säljs av privatpersoner och handlare in.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.