Bild
Nästa artikel
Bengts bygger beghall

Bengts bygger beghall

Örkelljunga

Bengt i Örkelljunga ligger strategiskt vid E4:an och skåneporten och i år har de haft all-time-high i försäljningen. I höst inleds bygget av deras nya beghall och de ska också hjälpa italienska Ci att ta marknadsandelar i Sverige.

Den 21 augusti inleds bygget av den nya beghallen på 2000 kvm. För att skapa plats för bygget har Bengt i Örkelljunga därför utförsäljning av begfordon. På gårdsplanen finns omkring 200 begagnade husbilar och ett antal husvagnar vilket gör utbudet till ett av landets största. Den nya hallen ger plats för ett 50-tal fordon inomhus och investeringen hamnar på cirka tio miljoner kronor.

- Begagnade husbilar kostar ibland lika mycket, eller mer, än vissa nybilar och vi vill ta bättre vara på begfordonen. De ska vara så fräscha som möjligt och det blir mycket lättare göra bilarna rättvisa om de står inomhus, säger Bengt-Åke Bengtsson, vd och ägare tillsammans med syskonen Britt-Marie och Christina.

2013 har börjat väldigt bra för företaget med all-time-high i försäljningen. En av satsningarna som kan ha bidragit till saken är deras inbytesverkstad som har till uppgift att se över inbytesfordonen innan försäljning.

- Det är väldigt uppskattat att våra specialister grundligt gått igenom och protokollfört varje fordon innan de säljs vidare, berättar Britt-Marie när Husbil&Husvagn bjuds på en rundvandring i företagets lokaler.
Bengt i Örkelljunga kommer förutom att jobba med sitt nybygge även ta ett större ansvar för italienska tillverkaren Ci som satsar hårdare på Sverige.
- Ci är störst i Italien men inte störst av de italienska tillverkarna i Sverige. Nu vill de ha hjälp av oss för att etablera sig bättre även i Sverige och vi ska hjälpa dem att hitta fler handlare bland annat, säger Bengt-Åke Bengtsson.


 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.