Bild
Nästa artikel
Lars Bergholm och Ann Lahti Bonté
Lars Bergholm och Ann Lahti Bonté

Bergholm nominerade till Årets Gasellföretag

NYHETER

Året har bjudit på många nomineringar för företag inom den snabbt växande branschen för fritidsfordon. Senast ut är Bergholms som nu nominerats av Dagens Industri som gasellföretag.

Dagens Industri utser varje år de snabbast växande företagen till Gaseller och i år är Bergholm ett av 32 företag i Värmlands län som kvalade in till den prestigefulla tillväxttävlingen.

”Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför utser Dagens industri de snabbast växande företagen till Gaseller. Vi ser det som vår uppgift att hylla och lyfta fram dessa hjältar runt om i landet.”
Så presenterar Dagens Industri sin tävling ”DI Gasell”, som uppmärksammar de snabbast växande företagen i 21 län. 

I en bransch som vuxit oavbrutet de senaste åren är det förstås lättare att nå nya höjder men man får inte glömma att nya företag tar sig in på marknaden och snor åt sig en bit av kakan. Detta även med hänsyn till att husvagnarna ligger relativt sett still i försäljning medan husbilarna ökat kraftigt, så även i år enligt Trafikanalys, när nya regelverk gjort att statistiken inte är så tillförlitlig som den brukar vara. Med detta sagt utmärker sig vissa företag mer än andra och det blir förstås en fjäder i hatten för de som utmärker sig extra.

– Väldigt smickrande. Inte minst säger det mycket om vårt arbetsklimat och alla nöjda kunder, säger vd Lars Bergholm efter det att familjeföretaget, som startade 1992 i Kristinehamn, kvalat in i Värmlands Län.

– Vinnarskallar är ett av flera ord som karaktäriserar Bergholm. Eftersom ”Årets Gasell” är ett tävlingsformat är vi alla jättestolta över den här utmärkelsen och något vi tillsammans ska dra nytta utav. Genom att jobba ännu hårdare, fortsatt vara en eftertraktad arbetsplats och naturligtvis se till att våra kunder även framöver uppskattar vad vi gör. 
Fakta: Årets Gasellföretag 2018
Följande kriterier gäller för att utses till ett av Sveriges Gasellföretag.
  • Offentliggjort minst fyra årsredovisningar.
  • Ha minst tio anställda.
  • De senaste tre åren kontinuerligt ökat omsättningen.
  • Under samma period minst fördubblat sin omsättning.
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Har sunda finanser.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.