Bild
Nästa artikel
Besikta inför kontroll av mätarställning

Besikta inför kontroll av mätarställning

NYHETER

Efter att flera fall av fusk med mätarställningar har rapporterats i media inför även Besikta Bilprovning nu en kontroll av mätarställningen under kontrollbesiktningen. Nyligen införde Bilprovningen motsvarande kontroll.

Efter förra veckans uppmärksammade granskning i media kring felaktiga mätarställningar, meddelar Besikta Bilprovning att man inför en jämförande kontroll av mätarställningen vid besiktningen. Från och med igår, den 29 januari 2019, meddelar Besikta Bilprovning kunderna eventuella avvikelser i samband med att man noterar den aktuella mätarställningen.

Vid kontrollbesiktningen görs en jämförelse mellan aktuell mätarställning och den mätarställning som noterades vid föregående besiktning. Är den aktuella avläsningen lika med eller lägre än vid föregående bekräftade mätarställning så meddelas kunden genom en upplysning i besiktningsprotokollet.

Samtliga fordon med vägmätare och som har en tidigare angiven mätarställning från föregående besiktning, kommer att kontrolleras. Besikta Bilprovning utför denna extra kontroll för att värna som kunderna och eventuella avvikelser kommer inte leda till en anmärkning hos Transportstyrelsen.

För dig där det ännu inte är dags för besiktning finns även möjligheten att vända sig till Transportstyrelsen för att få information om vilken mätarställning fordonet hade vid senast utförda besiktning.

Kontroll av mätarställningen görs vid kontrollbesiktningen eller vid Besikta Bilprovnings tjänst Köp- och säljtest i samband med bilbyte.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.