Bild
Nästa artikel
Betydligt säkrare trafik i november

Betydligt säkrare trafik i november

NYHETER

Den höga antal omkomna i trafiken som sågs förra året ser glädjande nog ut att ha varit tillfällig. Totalsiffrorna hittills under 2019 är de lägsta sedan statistiken över omkomna och skadade i vägtrafiken började föras.

Under november månad i år omkom 14 personer och 1 297 skadades i vägtrafiken (111 svårt skadade och 1 186 lindrigt skadade). Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 16 december. Det är 23 färre omkomna än under november förra året. 

De första elva månaderna 2019 har 206 personer omkommit i vägtrafiken. Under motsvarande period januari-november 2018 omkom 286 personer, vilket innebär en minskning med hela 28 procent.

– Det är det lägsta antal omkomna under januari till november sedan vi började samla statistik över antal omkomna och skadade i vägtrafiken. Drygt 50 färre omkomna under de 11 första månaderna jämfört med snittet för samma period de senaste tio åren, säger Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen. Den största minskningen som vi ser nu är bland omkomna i personbil- och motorcykelolyckor. Samtidigt ser vi en ökning i antalet omkomna i olyckor med lätta lastbilar.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.